Блог

5 стъпки за по-добър сън от teapigs

25 Юли 2018
Категория: Чай

Приготви бъргъри с Purple Haze

21 Май 2018
    Категория: Подправки

Какво е Матча?

25 Ное 2017
Категория: Чай

Перфекционистите от The Barn

Дата: 15 Фев 2017

The Barn е една от водещите пекарни за специално кафе в Германия, известна с безкомпромисния си подход към качеството. Първата им пекарна отваря врати през септември 2012 в Берлин, Германия. Кафето им е разпространено по целия свят.

Работят само с перфектно изпечени, висококачествени кафени зърна, свежи според сезона. Стремят се да произвеждат все по-добро кафе със страхотни вкусови качества.

 

 

 

Снабдяване с кафе
 

The Barn купува само перфектно узрели, ръчно събрани кафени зърна сорт Арабика. Пекарната се стреми да работи с Микро ферми, които отглеждат кафе с огромно внимание към детайла и желание да подобрят своя продукт. Партнират със специалисти, които помагат за подобряване на фермите и процесите на отглеждане, с цел производство на висококачествено кафе. Основният им партньор е Nordic Approach.

 

The Barn се стремят да имат минимален брой посредници от отглеждането на кафето до изпичането, тъй като искат по-голяма стойност от цената да отива при фермите. Ползите от тази практика позволяват отглеждането на един устойчив продукт и идентичност, с която различните ферми да се гордеят.

 

The Barn избира кафените зърна според тяхното качество, чистота, устойчивост и възможност за проследяване на произхода; купува само свежа, сезонна реколта. Пекарната силно вярва във връзката между фермата, пекаря, баристата и клиента. Затова се старае да споделя знанията си за кафето и да стои близо до хората, с които работи.

 

Всички сортове, които The Barn предлага са с оценка над 85 точки.

 

 

 

Специално отношение
 

The Barn оценява труда на всяка ферма и за да ги промотира добавя имената им върху опаковката на кафето.
Повечето органични ферми следят само за едно – да не се използват химикали. За The Barn обаче са важни още: доброто заплащане на труда, пречистването на водата, опазването на околната среда. Нещо повече – органичното кафе рядко е висококачествено.

От The Barn следят отблизо работата на всяка ферма. За да подкрепят тези, които не са сертифицирани като био ферми, но работят отлично, от пекарната не се рекламират с предлагането на органично кафе.

 

 

Селекция

 

Селекцията на The Barn е много отбрана като по всяко време можеш да избираш между 8 различни вида кафе. Според сезона, през годината различните сортове, които предлагат са около 20. Представят също и микролотове от нови ферми или микро региони, които считат за интригуващи.

 

 

 

Изпичане

 

Основно правило на The Barn е никога да не смесват различните сортове. По точи начин представят вкусовите характеристики на всеки сорт и почитат отдадеността на всяка ферма. Изключително важно за тях е да запазят кафето натурално и чисто. Всички сортове са светло изпечени, което допринася всяка чаша да е с комплексен вкус и да носи пълна наслада. The Barn не променят натуралния вкус на кафето при изпичане. Според произхода, начина на обработка и сорта кафетата се различават по вкус и ниво на киселинност.
 

С цел производство на все по-добро кафе, през 2016 The Barn сменят пекарната си Probat 1955 с нова, специално изработена според техните изисквания пекарна Probat GN-22.
 

От The Barn признават, че освен научната част изпичането включва също много дискусии и дегустации.

 

 

Изпичане за филтър и еспресо

 

Всички кафета на The Barn са светло изпечени с максимално развит вкусов профил. Това ги прави изключително чисти и богати на различни вкусови нотки. Сортовете за еспресо са малко по-тъмно изпечени, за да бъдат подходящи за всякакъв вид еспресо машини. Сортовете за приготвяне на филтрация са изпечени малко по-светло, за да се разгърнат повече от деликатните им вкусови нотки.

 

 

 

Най-доброто време да се насладиш на кафето си

 

Важно е да съхраняваш кафето си на стайна температура и да затваряш опаковката с вградения цип, за да запазиш максимално вкусовете и ароматите му. Всяка опаковка разполага с едностранна дюза, която освобождава въглеродния диоксид, но не позволява кислород да влезе вътре.
 
 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе