Марки

«1»
The Barn

The Barn

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: БЕРЛИН

***

Пекарната за кафе The Barn е сред пекарните лидери в Германия. Целта им е да закупуват и пекат едни от най- добрите кафета, които съществуват. Плащайки премиум цени, те дават възможност на фермерите да създадат устойчив бизнес. Всички кафета са пресни за сезона и изпечени до съвършенство.

Философията на The Barn е клиентите да забавят ритъма на живот и да се насладят на всяка чаша кафе.

Single origin: кафето е един сорт и не се смесва, за да се подчертаят характеристиките му и да се уважи отдадената работа на фермата. Партньорството на The Barn с конкретни територии гарантира, че кафените зърна са еднакъв клас и с най-високи оценки.

Стил на печене: по-скоро светъл, за да изпъкне и да се запази пълния вкусов профил на зърната. Целта е да се произвежда чисто и консистентно кафе от най-високо качество.

5

продукти

Taf Coffee

Taf Coffee

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: АТИНА

***

Партньори за предоставяне на ексклузивните кафета на Ninety Plus.

Ninety Plus е производител на кафе с международна репутация за редки и ексклузивни кафета. Ninety Plus извършва търговия и разпространение на зелено кафе от ферми, които отглеждат специално кафе. Ninety Plus, също така, притежава ферми и произвежда зелено кафе на собствена площ в Панама и Етиопия.

Марката е създадена през 2007-ма година и предлага специални бутикови кафета. Кафетата, които предлагат, получават непрестанно оценка между 90 и 100 точки по системата на Coffee Review. Баристи са печелили многобройни национални и международни състезания с кафетата на Ninety Plus.

12

продукти

teapigs

teapigs

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: ЛОНДОН *** Ник и Луиз стартират teapigs през ноември 2006 с една цел – да накарат англичаните да пият отново истински чай. Срещат се докато работят за огромна чаена компания, където учат всичко за чая и пият много от него. И колкото повече учели, и колкото повече пиели, толкова повече осъзнавали нещо съществено: че има огромен свят от качествени чайове, които не получават вниманието, което заслужават. И така се ражда идеята за teapigs. Под качествен, истински чай, teapigs имат предвид цели листа, цели плодове, цели подправки и цели цветя. Без прахообразните съставки, които се откриват в повечето пакетчета чай. Всичко е във вкуса. Чаят в повечето пакетчета е смачкан и направен така че докато достигне чашата, почти целият вкус е изчезнал. Teapigs отричат този подход. Целите листа, плодове, треви, цветя и подправки в чайовете на teapigs са подготвени внимателно и с любов, за да се поддържа всяка капка на този ценен вкус.

54

продукти

Paper & Tea

Paper & Tea

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: БЕРЛИН

***

P & T е компания за специален чай, вдъхновена от традициите на чая през годините като средство за комуникация, креативност и култура. Чрез тази нагласа, P&T интерпретира и промотира ролята на чая в креативния и модерен лайфстайл.

В P&T са отдадени на непрестанно търсене на най-добрите чайове в света. Ежедневно тестват нови реколти и специални сортове, за да ги добавят към гамата си. Предлагат само цели листа, ръчно набрани от конкретна, най-висок клас градина и снабдени от държави, от които чаят произхожда.

Споделянето на знания и опит за хубав, чист чай е основна точка от мисията на P&T. Огромно вдъхновение черпят от дългогодишните традиции и ноу хау на държавите-родини на чая.

21

продукти

Chemex

3

продукти

Paxton Chocolate

Paxton Chocolate

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: ЛОНДОН

***

Paxton Chocolate е създадена през 2012 от Кейтлин Пакстън след като завършва Cordon Bleu. Там тя развива страст към шоколада. След като споделя значително количество семпли с приятели и семейството, които винаги искат още, Кейтлин осъзнава, че иска да превърне това начинание в бизнес.

Как се създават шоколадите Paxton? Първото и най-важно нещо са съставките. Шоколадовата кувертюра идва от компания в Белгия, която произвежда най- добрия шоколад от над 100 години от устойчиво отглеждани какаови зърна. Брашната и екстрактите идват от Шотландия, избрани заради своето високо качество.

Прекрасните съставки се смесват заедно, за да създадат рецепти, които се тестват преди да се уточни финалния дизайн на всеки шоколад. Всички шоколади са ръчна изработка и произведени в малки количества за тотално удоволствие.

4

продукти

Kalita

10

продукти

Porlex

0

продукти

Hario

Hario

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: ЯПОНИЯ

***

Hario е компания, основана през 1921 година. Тя се фокусира върху дизайна, производството и продажбата на висококачествено термоустойчиво стъкло и е единственият производител на термоустойчиво стъкло в Япония със собствена фабрика.

Започва с производството на стъклени съдове за различни научни и медицински цели. Днес компанията добавя към продуктите си аксесоари за приготвяне на кафе и чай, съдове за готвене и аксесоари за животни.

Термоустойчивото стъкло, което Hario произвежда е природосъобразно и е безопасно за употреба. По този начин, компанията цели да донесе радост и да удовлетвори желанията и нуждите на своите клиенти, както и да опази околната среда.

0

продукти

Coffee Gear

0

продукти

AeroPress

AeroPress

Вкусът на аеропрес е толкова добър, защото кафеените частици са потопени изцяло във вода, което допринася за по- бързото и пълно извличане на аромати и вкусове. AeroPress- методът съкращава времето за екстракция с 20- 30 секунди, спрямо останалите методи за филтриране на кафе. Също така, нивото на киселинност в приготвеното кафе е по- малка, сравнено с конвенционалните методи. Лабораторно е тествано и установено, че кафето на AeroPress съдържа по- малко от една пета, от киселинността съдържаща се при останалите методи. Крайният резултат? Кафе любителите са щастливи от факта, че AeroPress кафето е по- щадящо за техните стомаси. Гладко Използвайки идеалната температура на водата и нежно налягане вкусът става по- богат с ниска киселинност и без горчивина. Богато Пълното потапяне на кафеените частици води до постоянство при екстракцията и пълно извличане на ароматите. При другите методи за филтриране, се получава прекалена екстракция в центъра и слаба екстракция по периферията на кафееното легло. Чисто Микро- филтърът, който използваме ни спестява утайка в напитката за разлика от останалите преси за кафе. Бързо Една минута ни дели от старта до чашата с кафе. Действителното време за филтриране отнема 20- 30 секунди. Безопасен AeroPress е изработен напълно от полипропилен (с изключение на гуменото уплътнение) и не съдържа BPA- бисфенол А и фаталати.

2

продукти

Koppi

0

продукти

AWAKEN

0

продукти

ESPRO

1

продукти

Bob Coffee Lab

0

продукти

Drop Coffee Roasters

Drop Coffee Roasters

Drop Coffee Roasters са създадени в Стокхолм, Швеция, през 2009 г.

0

продукти

Mill&Mortar

17

продукти

La Cabra

0

продукти

Върни До Горе