Блог

Какво всъщност е специално кафе?

05 Юли 2017
Категория: Кафе

teapigs върху лед

08 Май 2017
Категория: Чай

Приготви домашен студен чай

21 Мар 2017
Категория: Чай

Перфекционистите от The Barn

15 Фев 2017
Категория: Кафе

Kalita Wave дрипър - Метод на приготвяне

Дата: 15 Дек 2016

ОБОРУДВАНЕ:

Kalita Wave дрипър #155 или #185

Чайник

Кана/чаша за сервиране

Везна

Таймер (може да използвате приложение на телефона си)

Кафемелачка

 

ПРОДУКТИ:

16 г кафе (прясно изпечено)

250 мл вода с температура 95°C

 

Време за приготвяне: 2:30 минути

 

 

1. Смелете кафето средно-фино (между еспресо и филтър)

Coffee

 

2. Изплакнете филтъра с топла вода преди да добавите кафето, за да избегнете хартиен вкус в чашата с екстракта. Излейте водата.

 

 

3. Поставете дрипъра с намокрения филтър и съда за екстракта върху везната като изсипете равномерно кафето. Тарирайте, за да можете да следите количеството вода, което добавяте.

 

Coffee

 

4. Стартирайте таймера.

 

5. Залейте кафето с 50 грама вода като се уверите, че не е останало ненамокрено кафе.

 

Coffee

 

6. Изчакайте 30 секунди, за да може да се освободи въглеродния диоксид, съдържащ се в прясно изпеченото кафе.

 

7. Долейте още 50 грама вода като разпределяте равномерно по цялата повърхност на кафето – с кръгови движения от центъра към стените на филтъра.

 

8. 01:30 мин: налейте още 50 грама

 

9. 02:00 мин: налейте последните 100 грама

 

Coffee

 

11. Насладете се на вкусната чаша кафе.

 

Coffee

 

СЪВЕТИ:

  • Ако кафето ви има горчив вкус, опитайте следващия път да го смелите малко по-едро.
  • Ако киселинноста на кафето ви е прекалено висока, опитайте следващия път да го смелите по-фино.
  • Помнете, че след започване на приготвянето, не трябва да оставяте кафето да изсъхне! Винаги добавяйте нова вода преди старата да изтече.
  • Избягвайте да докосвате стените на филтъра със струята вода.
  • Не се притеснявайте да експериментирате, за да получите перфектната за вас чаша кафе!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе