Как да си приготвим матча?

Приготвянето на японския чай матча е част от комплексна церемония, включваща хореография и безброй съдове и приспособления и датира от 12-и век. В наши дни, обаче, съвременните фенове на матча са опростили значително процеса. Направете матча част от дневния си ритуал за спокойствие и здраве с тези лесни стъпки за приготвяне на матча чай.

Стъпка 1

С бамбуковата лъжичка измерете 2 дози матча в цедката.

Стъпка 2

Пресейте матчата в купичката, както бихте направили с брашно и се уверете, че няма бучки.

Стъпка 3

Добавете 60 мл топла вода. Препоръчваме филтрирана вода за най-чисти и ярки нотки в аромата и вкуса. Експерименти с температурата са добре дошли: с по-хладка вода, около 70°, ще получите матча с по-сладък и мек вкус, докато с по-топла вода, около 80°, матчата ще е с по-плътен и наситен вкус.

Стъпка 4

С бамбуковата бъркалка разбъркайте енергично, но не с кръгови движения, а следвайки формата на буквата - М.

Готово!

След около 15 секунди ще получите тази така високо ценена напитка с нефритенозелен цвят.

Съвет: Препоръчваме да омекотите деликатната бамбукова четка, като я поставите в топла вода преди всяко ползване.

Източник: Paper&Tea

Оставете коментар

Име .
.
Съобщение .

Забележка! Коментарите подлежат на одобрение преди да бъдат публикувани.