Перфекционистите от The Barn

Перфекционистите от The Barn

The Barn е една от водещите пекарни за специално кафе в Германия, известна с безкомпромисния си подход към качеството. Първата им пекарна отваря врати през септември 2012 в Берлин, Германия. Кафето им е разпространено по целия свят. Работят само с перфектно изпечени, висококачествени кафени зърна, свежи според сезона. Стремят се да произвеждат все по-добро кафе със страхотни вкусови качества.

 

 

Снабдяване с кафе
The Barn купува само перфектно узрели, ръчно събрани кафени зърна сорт Арабика. Пекарната се стреми да работи с Микро ферми, които отглеждат кафе с огромно внимание към детайла и желание да подобрят своя продукт. Партнират със специалисти, които помагат за подобряване на фермите и процесите на отглеждане, с цел производство на висококачествено кафе. Основният им партньор е Nordic Approach.

 

The Barn се стремят да имат минимален брой посредници от отглеждането на кафето до изпичането, тъй като искат по-голяма стойност от цената да отива при фермите. Ползите от тази практика позволяват отглеждането на един устойчив продукт и идентичност, с която различните ферми да се гордеят. 
The Barn избира кафените зърна според тяхното качество, чистота, устойчивост и възможност за проследяване на произхода; купува само свежа, сезонна реколта. Пекарната силно вярва във връзката между фермата, пекаря, баристата и клиента. Затова се старае да споделя знанията си за кафето и да стои близо до хората, с които работи. 
Всички сортове, които The Barn предлага са с оценка над 85 точки. 

 

 

 

Специално отношение

The Barn оценява труда на всяка ферма и за да ги промотира добавя имената им върху опаковката на кафето.

Повечето органични ферми следят само за едно – да не се използват химикали. За The Barn обаче са важни още: доброто заплащане на труда, пречистването на водата, опазването на околната среда. Нещо повече – органичното кафе рядко е висококачествено.

От The Barn следят отблизо работата на всяка ферма. За да подкрепят тези, които не са сертифицирани като био ферми, но работят отлично, от пекарната не се рекламират с предлагането на органично кафе.

 

 

Селекция
Селекцията на The Barn е много отбрана като по всяко време можеш да избираш между 8 различни вида кафе. Според сезона, през годината различните сортове, които предлагат са около 20. Представят също и микролотове от нови ферми или микро региони, които считат за интригуващи.
 
Изпичане
Основно правило на The Barn е никога да не смесват различните сортове. По точи начин представят вкусовите характеристики на всеки сорт и почитат отдадеността на всяка ферма. Изключително важно за тях е да запазят кафето натурално и чисто. Всички сортове са светло изпечени, което допринася всяка чаша да е с комплексен вкус и да носи пълна наслада. The Barn не променят натуралния вкус на кафето при изпичане. Според произхода, начина на обработка и сорта кафетата се различават по вкус и ниво на киселинност.С цел производство на все по-добро кафе, през 2016 The Barn сменят пекарната си Probat 1955 с нова, специално изработена според техните изисквания пекарна Probat GN-22.От The Barn признават, че освен научната част изпичането включва също много дискусии и дегустации.

 

Изпичане за филтър и еспресо
Всички кафета на The Barn са светло изпечени с максимално развит вкусов профил. Това ги прави изключително чисти и богати на различни вкусови нотки. Сортовете за еспресо са малко по-тъмно изпечени, за да бъдат подходящи за всякакъв вид еспресо машини. Сортовете за приготвяне на филтрация са изпечени малко по-светло, за да се разгърнат повече от деликатните им вкусови нотки.

 

Най-доброто време да се насладиш на кафето си
Важно е да съхраняваш кафето си на стайна температура и да затваряш опаковката с вградения цип, за да запазиш максимално вкусовете и ароматите му. Всяка опаковка разполага с едностранна дюза, която освобождава въглеродния диоксид, но не позволява кислород да влезе вътре. 

← По-стари статии По-нови статии →

Остави коментар

Блог

RSS
ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

От Hristo Hristov

Епична битка по време на първия Български Шампионат по Аеропреса! Всички състезатели дойдоха тренирали и с перфектната рецепта, която са подготвили със състезателното кафе Rukira,...

Прочети още
Как да приготвиш капучино вкъщи?

Как да приготвиш капучино вкъщи?

От Hristo Hristov

Бързи стпъки за приготвяне на капучино с Аеропреса.

Прочети още