Как да приготвиш капучино вкъщи?

 

ОБОРУДВАНЕ

ЗА КАФЕТО

Аеропреса

2 филтъра

Чайник

Чаша за капучино

Везна

Таймер (може да използвате приложение на телефона си)

Кафемелачка 

 

ЗА МЛЯКОТО

Съд за затопляне

Термометър

Стъклен съд за разбиване

Електрическа бъркалка

 

ПРОДУКТИ

20 г кафе

50 г вода

150 мл мляко

 

 

1. СМЕЛЕТЕ КАФЕ

Фина едрина като за еспресо. Ако нямате кафемелачка, помолете да го смелят, когато го купувате.

 

2. СТОПЛЕТЕ МЛЯКОТО

Затоплете млякото на котлон до 55 градуса,
след което го поставете във висок стъклен съд. Оставете настрана.

 

 

3. ИЗПЛАКНЕТЕ ФИЛТЪРА


Поставете двата филтъра в капачката на аеропресата и
залейте с гореща вода, за да избегнете хартиен вкус в чашата с екстракта.

 

 

4. ПОСТАВЕТЕ КАФЕТО


Поставете аеропресата обърната върху везната и изсипете кафето.

 

 

5. ЗАЛЕЙТЕ КАФЕТО И РАЗБЪРКВАЙТЕ

Стартирайте таймера. Залейте кафето с точно 50 грама гореща вода. 

Бъркайте енергично в продължение на 30 секунди.

 

6. ПРИГОТВЕТЕ КАФЕТО

Поставете филтрите и капачката върху Аеропресата

и я обърнете върху чашата за приготвяне на капучино.

Натискате силно докато премине цялата течност.

 

РЕЗУЛТАТЪТ: КАЙМАК

 

 

7. РАЗБИЙТЕ МЛЯКОТО

Разбийте топлото мляко с електрическа бъркалка, за да получите фина пяна.

 

 

8. ДОБАВЕТЕ МЛЯКОТО

Можете да го прехвърлите в канче за по-удобно или

директно изсипете върху готовото кафе с въртеливи движения, за да може да размесите млякото и кафето.

 

 

НАСЛАДЕТЕ СЕ!

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват