Banner Image

РЕГИСТРАЦИЯТА ОТВОРИ    Запиши се!

mental syndicate    17 май

HELLO, FELLOW LATTE ARTISTS! READY TO FIGHT?

Ако си сред онези specialty-coffee nerds, които вече са намерили отговорите на
въпроси от сорта:

                  Why is my latte art bad? // Why does my latte art disappear? // Is latte art a skill?

те каним да кръстосаш канички и сръчност с най-добрите, а честно жури да оцени кой заслужава
специалната награда от любимите ни Minor Figures. 

#sofialateartthrowdownMF

ВАЖНИТЕ НЕЩА

КОГА и КЪДЕ

  • 17 май 2024, 17:00-19:00
  • Mental Syndicate, ул. Три уши 1

ТАЙМИНГ

  • 16:30 Регистрация
  • 17:00 Брифинг
  • 17:30-19:00 Състезателна част

ЖУРИ

  • Николай | La Marzocco
  • Димана | BG Coffee Guide
  • Велимир | Лате Арт Шампион на България & Coffee Syndicate co-founder

Състезанието ще се проведе на нокаут рундове по двама участника.

Лате артът, който състезателите ще трябва да възпроизведат, ще се решава чрез зар преди всеки рунд. Състезателите ще имат право на един тренировъчен опит и един състезателен, който трябва да представят пред журито. "На три" журито посочва чашата, която според тях се доближава най-много до картинката от зара. Победителят продължава, а отпадналият - отива да пие коктейл.

Победителят ще спечели слава и много MINOR FIGURES мърч, а за останалите ще има утешителни награди.

За доброто настроение на всички сме се погрижили с лимонади и кола от Comunity Cola, Dash, Lemonaid.

Ще можете да снимате и качвате на воля в социалните си мрежи, а ние ще сме мега благодарни да използвате нарочния ни хаштаг #sofialateartthrowdownMF. След края на състезанието ще обявим и победителя и ще наддаваме за лайкове.

ЖУРИТО

Велимир | cofee syndicate

Един от основателите на Mental & Coffee Syndicate, който искрено вярва, че кафето може да е в центъра на бизнеса, а пряката връзка с щастливи клиенти "прави и теб щастлив". P.S. Лате Арт шампионът на България, който вече четири години чакаме да ни представи на Световното!

Димана | BG Coffee Guide

Нещо като единственият кафе инфлуенсър, който не се нарича кафе инфлуенсър. Тя стои зад проекта BG Coffee Guide - заради любовта си към кафето, родила се на един курс за домашни баристи преди 7 години, и заради уважението към хората, които се стараят да го правят все по-добре тук.

Николай | LA MARZOCCO

Николай Литов е първият Бариста шампион на България през далечната 2009 г. Още оттогава е част от екипа на Ibeco, официален вносител на La Marzocco за България и разпространява уменията си за приготвяне на вкусно спешълти (и не само) кафе.

С БЕЗЦЕННАТА ПОДКРЕПА НА

КАФЕТО

Кафето, което дава вкус и цвят на твоя лате арт. Самураят е отговорен за основата за твоя лате арт - кафето идва от Хондурас и по-точно от 3-то поколение производители на Fincas Mierisch.

КАФЕ МАШИНА

La Marzocco ще имат грижата да предоставят кафе машините, с които да приготвиш най-добрия лате арт. Linea Mini - любимата ни класика. Защото можеш да приготвиш най-добрия лате арт дори с домашна кафе машина, стига да е La Marzocco.

МЛЯКОТО

Ние не твърдим, че MINOR FIGURES е най-доброто алтернативно мляко за микропяна или пък че най-добре подчертава (без да превзема) вкуса на кафето, с което работите. Ще оставим на теб да се убедиш и после да твърдиш. P.S. Състезателното мляко ще е MINOR FIGURES ORGANIC.

Мястото

Mental Syndicate са отново наши домакини за второто издание на MINOR FIGURES LATTE ART THROWDOWN.

СЪСТЕЗАТЕЛНОТО КАФЕ

Кафето, което "с много хъс, желание и безброй дегустации" са избрали и изпекли от Samurai Specialty Coffee специално за този throwdown, идва от Fincas Mierisch от Хондурас.

Леките нотки на червени плодове като ягода и череша и приятното усещане за шоколад идват от сорта Red Catuai, а кафето е преминало мокър процес в станцията La Lalita.

Семейство Миериш вече трето поколение усъвършенства производството си, добивано от три ферми в Хондурас и още няколко в Никарагуа.

Как да се запиша?

Записването става на база first come, first served. Местата са ограничени до 20 и регистрацията затваря на 10 май.

ЩЕ УЧАСТВАМ

ОРГАНИЗАТОР

СВЕЖИТЕ НАПИТКИ ИДВАТ ОТ

ИСКАШ ЛИ ОЩЕ?

Ще научаваш с първите за всичко ново, което организираме, представяме и ни вълнува като specialty coffee nerds. Обещаваме, без спам.