SOFIA COFFEE WEEK | 29.05. - 04.06.2023

КАКВО ПОДГОТВИХМЕ ЗА SOFIA COFFEE WEEK?

Sofia Coffee Week се случва за втори път и ни дава възможност да разказваме на още по-голяма публика какво е спешълти кафе и защо е важно да подбираме зърната, с които приготвяме напитка, която пием всеки ден.

За целта, се спряхме на едно кафе, с което да приготвим три различни напитки, за да провокираме разговор за вкусовите нотки и да усетиш нагледно как се променят. Кои напитки избрахме - ела тази седмица, за да ти покажем и разкажем.

НО...това не е всичко. Виж по-долу още новости, които представяме тази седмица.

choose reuse

С КАКВО Е НОВА НОВАТА НИ ОПАКОВКА?

Искахме опаковката на кафето, което печем да е reusable, защото compostable e... НЕcompostable у нас. Кутията, на която се спряхме отговаря на изискванията ни за дизайн(харесва ни), удобство (лесно съхранение и подходяща за смилане) и възможност за повторно използване (за съхранение на още кафе/чай/ядки или я носиш да я напълним при покупка на следващо кафе, изпечено от нас и получаваш отстъпка).

НОВО КАФЕ

ЗАЩО ИЗБРАХМЕ СЛЕДВАЩОТО КАФЕ ДА Е ОТ ЙЕМЕН?

Много е вкусно. С отличителни нотки на пралинов тарт и лимон. Но това не е единствената причина, поради която решихме да представим кафе от Йемен. Обстановката в страната е изключително трудна и предизвикателна и въпреки това, фермерите успяват да доставят изключителни кафета до станциите за преработка. Този труд и усилия заслужават да бъдат оценени и възнаградени и това е нашият малък принос.

НЕ ПРОПУСКАЙ:

WINE & COFFEE PAIRING

Не остана време - на 30.05 от 18:00 часа в Constantinoff Restobar! По време на Sofia Coffee Week, Винарска изба Логодаж и Кафе Асоциация България ще отговорят на въпроса: Какво е общото между кафето и виното? Разкрий факторите, влияещи на вкуса, и научи за правилното сервиране. Дегустирай три вина и три кафета, които се допълват и имат сходни вкусови нотки. Открий хармонията между тези две напитки. Присъедини се към нас и открий света на вкусовете на кафето и виното.

Местата са ограничени.

ЗАПАЗИ МЯСТО