Как да приготвиш капучино вкъщи?

 

ОБОРУДВАНЕ

ЗА КАФЕТО

Аеропреса

2 филтъра

Чайник

Чаша за капучино

Везна

Таймер (може да използвате приложение на телефона си)

Кафемелачка 

 

ЗА МЛЯКОТО

Съд за затопляне

Термометър

Стъклен съд за разбиване

Електрическа бъркалка

 

ПРОДУКТИ

20 г кафе

50 г вода

150 мл мляко

 

 

1. СМЕЛЕТЕ КАФЕ

Фина едрина като за еспресо. Ако нямате кафемелачка, помолете да го смелят, когато го купувате.

 

2. СТОПЛЕТЕ МЛЯКОТО

Затоплете млякото на котлон до 55 градуса,
след което го поставете във висок стъклен съд. Оставете настрана.

 

 

3. ИЗПЛАКНЕТЕ ФИЛТЪРА


Поставете двата филтъра в капачката на аеропресата и
залейте с гореща вода, за да избегнете хартиен вкус в чашата с екстракта.

 

 

4. ПОСТАВЕТЕ КАФЕТО


Поставете аеропресата обърната върху везната и изсипете кафето.

 

 

5. ЗАЛЕЙТЕ КАФЕТО И РАЗБЪРКВАЙТЕ

Стартирайте таймера. Залейте кафето с точно 50 грама гореща вода. 

Бъркайте енергично в продължение на 30 секунди.

 

6. ПРИГОТВЕТЕ КАФЕТО

Поставете филтрите и капачката върху Аеропресата

и я обърнете върху чашата за приготвяне на капучино.

Натискате силно докато премине цялата течност.

 

РЕЗУЛТАТЪТ: КАЙМАК

 

 

7. РАЗБИЙТЕ МЛЯКОТО

Разбийте топлото мляко с електрическа бъркалка, за да получите фина пяна.

 

 

8. ДОБАВЕТЕ МЛЯКОТО

Можете да го прехвърлите в канче за по-удобно или

директно изсипете върху готовото кафе с въртеливи движения, за да може да размесите млякото и кафето.

 

 

НАСЛАДЕТЕ СЕ!

← Articole mai vechi Articole mai noi →

Lasa un comentariu

Blog

RSS

ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

translation missing: ro.blogs.article.by Hristo Hristov

Епична битка по време на първия Български Шампионат по Аеропреса! Всички състезатели дойдоха тренирали и с перфектната рецепта, която са подготвили със състезателното кафе Rukira,...

Citeste mai mult

Cocktail-uri Dash

translation missing: ro.blogs.article.by Hristo Hristov

"Soarele strălucește, vremea e dulce..." Bob Marley a cântat, și cu vremea însorită vine timpul pentru cocktail-uri proaspete. Așa am spus de multe ori, ele...

Citeste mai mult