Снабдяване с кафе
The Barn купува само перфектно узрели, ръчно събрани кафени зърна сорт Арабика. Пекарната се стреми да работи с Микро ферми, които отглеждат кафе с огромно внимание към детайла и желание да подобрят своя продукт. Партнират със специалисти, които помагат за подобряване на фермите и процесите на отглеждане, с цел производство на висококачествено кафе. Основният им партньор е Nordic Approach.The Barn се стремят да имат минимален брой посредници от отглеждането на кафето до изпичането, тъй като искат по-голяма стойност от цената да отива при фермите. Ползите от тази практика позволяват отглеждането на един устойчив продукт и идентичност, с която различните ферми да се гордеят.
Специално отношение
The Barn оценява труда на всяка ферма и за да ги промотира добавя имената им върху опаковката на кафето.
Повечето органични ферми следят само за едно – да не се използват химикали. За The Barn обаче са важни още: доброто заплащане на труда, пречистването на водата, опазването на околната среда. Нещо повече – органичното кафе рядко е висококачествено.
От The Barn следят отблизо работата на всяка ферма. За да подкрепят тези, които не са сертифицирани като био ферми, но работят отлично, от пекарната не се рекламират с предлагането на органично кафе.
Селекция
Селекцията на The Barn е много отбрана като по всяко време можеш да избираш между 8 различни вида кафе. Според сезона, през годината различните сортове, които предлагат са около 20. Представят също и микролотове от нови ферми или микро региони, които считат за интригуващи.Изпичане
Основно правило на The Barn е никога да не смесват различните сортове. По точи начин представят вкусовите характеристики на всеки сорт и почитат отдадеността на всяка ферма. Изключително важно за тях е да запазят кафето натурално и чисто. Всички сортове са светло изпечени, което допринася всяка чаша да е с комплексен вкус и да носи пълна наслада. The Barn не променят натуралния вкус на кафето при изпичане. Според произхода, начина на обработка и сорта кафетата се различават по вкус и ниво на киселинност.С цел производство на все по-добро кафе, през 2016 The Barn сменят пекарната си Probat 1955 с нова, специално изработена според техните изисквания пекарна Probat GN-22.От The Barn признават, че освен научната част изпичането включва също много дискусии и дегустации.
Изпичане за филтър и еспресо
Всички кафета на The Barn са светло изпечени с максимално развит вкусов профил. Това ги прави изключително чисти и богати на различни вкусови нотки. Сортовете за еспресо са малко по-тъмно изпечени, за да бъдат подходящи за всякакъв вид еспресо машини. Сортовете за приготвяне на филтрация са изпечени малко по-светло, за да се разгърнат повече от деликатните им вкусови нотки.