Българският Шампионат по Аеропреса '24: Кафе, състезание и отдадена общност

Banner Image

Четвъртото издание на Българския Шампионат по Аеропреса, организиран от Drekka, беше незабравим ден за любителите на кафе от цялата страна. Състезанието се проведе на 15 юни в Missia23, където събрахме страстни баристи и кафе любители за един вълнуващ ден на състезателен дух, приятелство и изключително кафе.

Основните съставки: Кафе и Вода

В основата на състезанието беше кафето. Тази година, нашият партньор Falcon Coffees предостави висококачествени зелени кафеени зърна, които Drekka изпече до съвършенство (или поне така мислим). Уникалният вкусов профил на кафето предизвика състезателите да извадят най-доброто от всяка чаша, демонстрирайки своите умения и креативност.
Състезателната вода бе само една - филтрирана от Brita. Предоставяйки висококачествени водни филтри, Brita гарантира, че всяка чаша кафе е приготвена с чиста, филтрирана вода, което позволява истинските вкусове на кафето да се разкрият, а и състезателите да се поизпотят още повече като с еднакво кафе и еднаква вода трябва да намерят рецептата, която ще ги отличи от останалите състезатели.

ФИНАЛИСТИТЕ

Тази година 21-мата състезатели получиха кафето в деня на шампионата и имаха два часа да приготвят най-вкусната рецепта, на която са способни. След интензивен ден на приготвяне и дегустация, титлата Български шампион по AeroPress беше присъдена на Димана Дервишева! Нейният иновативен подход и изключителни умения впечатлиха журито и й отредиха първото място. Като шампион, Димана ще представлява България на Световния Шампионат по Аеропреса през септември, като ще покаже своя талант на международната сцена. За титлата се бориха Емил Живков и Филип Морозов, които заеха съответно второ и трето място. Битката беше много оспорвана с невероятно вкусни рецепти!

Партньорите, които застанаха до нас

Успехът на шампионата беше възможен благодарение на нашите невероятни партньори:

• Falcon Coffees: Известни със своето висококачествено зелено кафе и устойчиви практики, Falcon Coffees осигуриха най-добрите зърна за нашите състезатели.
• Brita: Предоставяйки висококачествени водни филтри, Brita гарантира, че всяка чаша кафе е приготвена с чиста, филтрирана вода, което позволява истинските вкусове на кафето да се разкрият.

Както всяко издание, и това беше много повече от просто състезание - беше празник на нашата кафе общност. От експертно приготвеното кафе до споделеното въодушевление и приятелство, събитието показа страстта и отдадеността, които дефинират света на спешълти кафето.

Благодарим на всички наши партньори, участници и доброволци за това, че направиха събитието успешно. Нямаме търпение да ви видим отново следващата година за още един кръг на изключително кафе и оспорвано състезание!