Креативност в чаша: Поглед към вълнуващото състезание Minor Figures Latte Art Throwdown

Banner Image

Второто издание на Minor Figures Latte Art Throwdown беше още по-оспорвано от първото и 16 участника премериха умения да "рисуват" с овесено мляко.

На 17 май любимата ни кафе общност се събра в Mental Syndicate за вълнуващо състезание: Minor Figures Latte Art Throwdown. Състезанието се състоя в слънчев петъчен следобед, превръщайки Mental в шумна арена. Въздухът беше превзет от свежия аромат на прясно изпечено кафе от Samurai Specialty Coffee, а вълнението сред публиката беше осезаемо, дошли да подкрепят любимия си състезател.

Всеки състезател заставаше зад своята кафе машина La Marzocco Linea Mini, пускаше двоен шот Хондурас и затопляше канчето с овесено мляко Minor Figures, за да изрисува най-добрия лате арт, който журито да оцени. Отговорността да бъдат жури беше споделена между Димана Дервишева (BG Coffee Guide), Николай Литов (La Marzocco) и Велимир Бъчев (Mental/Coffee Syndicate).

На финала застанаха - Десислава Найденова и Йоанна Георгиева. Зарът беше хвърлен и се падна да нарисуват лебед. След оспорван и напрегнат финал, журито единодушно избра за победител - Йоанна.