Как teapigs премахнаха ненужните найлонови опаковки ?

Как teapigs премахнаха ненужните найлонови опаковки ?

 

teapigs се гордеят със своите чаени пакетчета, създадени без пластмаса и напълно биоразградими, но до момента те са стигали до потребителя в найлонова опаковка, която да запази тяхната свежест. Това е проблем, който никога не е давал мира на teapigs, тъй като свежестта на чая е ключов момент. За щастие обаче има алтернатива на найлона и пластмасата!
 
До преди 6 месеца teapigs използват полипропилен за опаковането на чая. Но екипът е убеден, че по-зелена опция може да се намери, и извършва неуморно проучване в търсене на алтернатива. И който търси, намира – решението е във формата на Natureflex – материал от дървесина, които е напълно биоразградим дори в домашни условия. Учените от Futamuraса немерили начин да използват обновим ресурс като дървесината за въздухоустойчива опаковка. По този начин прозрачната опаковка, в която получаваме биоразградимите пакетчета чай на Teapigs запазват напълно своята свежест, но е вече също биоразградима!

От тук нататък всички чайове на Teapigs биват пакетирани с материала Natureflex и са вече достъпни на пазара. Разликата е трудно забележима с просто око, но промяната и ефектът върху околната среда са ключови! Natureflex запазва формата си при намачкване, а не се разгъва отново като найлон и след няколко намачквания започва да придобива жълтеникав оттенък. Докато не попаднете на такава опаковка, моля, рециклирайте найлонът както досега. А благодарение на тази промяна teapigs са първият производител на чай, отличен с достойнството the Plastic-FreeTrustMark от APlasticPlanet.

← По-стари статии По-нови статии →

Остави коментар