Purple Haze е иновативна подправка за барбекю с деликатен баланс между лютиво, сладко и кисело.
Основната нотка идва от невероятния лилав на цвят прах от касис, комбиниран с черен пипер, джинджифил, черен кимион, мащерка и малка щипка люта чушка и кориандър, създавайки микс с богати вкус, който е подходящ за меса, риба и зеленчуци. Mill & Mortar създават този микс съвместно с InfernoBBQ, които са спечелили 1-во място в категорията най-добра BBQ подправка на Датския Барбекю Шампионат.
Рецепта "Purple Haze - мини бъргъри"
Рецепта "Purple Haze - мини бъргъри"
Тези мини бъргъри са страхотни за малък снак или като основно ястие, поднесени с картофки и печени зеленчуци. Рецептата е за 6 бъргъра с маринован червен лук, крем от авокадо и чимичури.
Съставки
- Бъргъри: 500 г мляно говеждо месо, 1-2 с.л. Purple Haze
- Маринован червен лук: 4 глави червен лук, 100 мл ябълков оцет, 100 мл вода, 3 с.л. захар, 5 зърна черен пипер, щипка мащерка и 1 ч.л. кристална морска сол
- Крем от авокадо: 2 броя авокадо, 1 лайм и щипка кристална морска сол
- Чимичури или песто: домашно приготвено или от магазина
- Зеленчуци: кълнове грах, маруля или други пресни листни зеленчуци
- 6 малки хлебчета за бъргъри
Приготвяне
- Маринован лук: смесете водата, оцета, захарта и подправките и кипнете. Наречете лука на четвъртинки, добавете към сместа и оставете да поври на слаб огън за 8-10 минути. Отцедете лука.
- Крем от авокадо: намачкайте авокадото и добавете сока от лайм и сол на вкус.
- Бъргъри: Семесето месото с Purple Haze, оформете 6 малки бъргъра и ги сложете на грила на висока температура.
- Затоплете хлебчетата, срежете ги през средата и намажете с крема от авокадо. Отгоре сложете зеленчуците, бъргърите, маринован лук и щедро количество чимичури или песто.
Сервирайте веднага и се насладете.
Разгледайте Purple Haze