Karl Otto - ризото, което винаги сте си мечтали да приготвите

Karl Otto – за ризото, сосове и ястия с паста

Високо ценената гъба манатарка (Boletus edulis) се счита за царя на ядливите гъби. Вкусът е мек и ядков, и се засилва още повече, когато гъбата е изсушена. Био манатарките са звездата на този микс, който включва и сушен магданоз и чесън. Освен него са включени и ядливи цветя, които може да поръсите върху готовото ястие.

Ризото с Karl Otto (4 порции)

Поднесете като предястие или като основно ястие.

Рецептата е за класическо ризото, но може да замените ориза с пшеница или ечемик – просто напаснете времето за готвене. Може да освежите ризотото със зеленчуци, например свежи аспержи, грах, спанак и кейл.

 

Необходими продукти

50 г. масло/зехтин

1 глава лук, нарязана на ситно

200 г. ориз за ризото (Arborio)

2 с.л. Karl Otto

250 мл. бяло вино

1 л бульон, например пилешки

75 г. пармезан

Прясно смлени пипер и сол на вкус.

 

Начин на приготвяне

Леко запържете лука докато омекне. Добавете Karl Otto и ориза и задушете, докато оризът стане прозрачен. Добавете бялото вино и изчакайте, докато се изпари на не много силен огън. Добавете 1 чаша от бульона, изчакайте да се изпари и повторете, докато свърши бульонът. Когато ризотото стане меко и кремообразно (да не е твърдо), добавете сол и пипер на вкус. Накрая добавете настъргания пармезан, разбъркайте хубаво и го оставете за минута, преди да сервирате.

Може да украсите с малко настъргана лимонова кора или ядливи цветя. Поднесете с прясна зелена салата.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват