Karl Otto - ризото, което винаги сте си мечтали да приготвите

Karl Otto - ризото, което винаги сте си мечтали да приготвите

Karl Otto – за ризото, сосове и ястия с паста

Високо ценената гъба манатарка (Boletus edulis) се счита за царя на ядливите гъби. Вкусът е мек и ядков, и се засилва още повече, когато гъбата е изсушена. Био манатарките са звездата на този микс, който включва и сушен магданоз и чесън. Освен него са включени и ядливи цветя, които може да поръсите върху готовото ястие.

Ризото с Karl Otto (4 порции)

Поднесете като предястие или като основно ястие.

Рецептата е за класическо ризото, но може да замените ориза с пшеница или ечемик – просто напаснете времето за готвене. Може да освежите ризотото със зеленчуци, например свежи аспержи, грах, спанак и кейл.

 

Необходими продукти

50 г. масло/зехтин

1 глава лук, нарязана на ситно

200 г. ориз за ризото (Arborio)

2 с.л. Karl Otto

250 мл. бяло вино

1 л бульон, например пилешки

75 г. пармезан

Прясно смлени пипер и сол на вкус.

 

Начин на приготвяне

Леко запържете лука докато омекне. Добавете Karl Otto и ориза и задушете, докато оризът стане прозрачен. Добавете бялото вино и изчакайте, докато се изпари на не много силен огън. Добавете 1 чаша от бульона, изчакайте да се изпари и повторете, докато свърши бульонът. Когато ризотото стане меко и кремообразно (да не е твърдо), добавете сол и пипер на вкус. Накрая добавете настъргания пармезан, разбъркайте хубаво и го оставете за минута, преди да сервирате.

Може да украсите с малко настъргана лимонова кора или ядливи цветя. Поднесете с прясна зелена салата.

← По-стари статии По-нови статии →

Остави коментар

Блог

RSS
ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

От Hristo Hristov

Епична битка по време на първия Български Шампионат по Аеропреса! Всички състезатели дойдоха тренирали и с перфектната рецепта, която са подготвили със състезателното кафе Rukira,...

Прочети още
Как да приготвиш капучино вкъщи?

Как да приготвиш капучино вкъщи?

От Hristo Hristov

Бързи стпъки за приготвяне на капучино с Аеропреса.

Прочети още