Приготвяне на матча

Как да приготвите матча?

Приготвяне на матча

Приготвянето на японския чай матча е част от комплексна церемония, включваща хореография и безброй съдове и приспособления и датира от 12-и век. В наши дни, обаче, съвременните фенове на матча са опростили значително процеса. Направете матча част от дневния си ритуал за спокойствие и здраве с тези лесни стъпки за приготвяне на матча чай.

Стъпка 1

С бамбуковата лъжичка измерете 2 дози матча в цедката.

Приготвяне на матча

Стъпка 2

Пресейте матчата в купичката, както бихте направили с брашно и се уверете, че няма бучки.

Приготвяне на матча

Стъпка 3

Добавете 60 мл топла вода. Препоръчваме филтрирана вода за най-чисти и ярки нотки в аромата и вкуса. Експерименти с температурата са добре дошли: с по-хладка вода, около 70°, ще получите матча с по-сладък и мек вкус, докато с по-топла вода, около 80°, матчата ще е с по-плътен и наситен вкус.

Приготвяне на матча

Стъпка 4

С бамбуковата бъркалка разбъркайте енергично, но не с кръгови движения, а следвайки формата на буквата - М.

Приготвяне на матча

Готово!

След около 15 секунди ще получите тази така високо ценена напитка с нефритенозелен цвят.

Приготвяне на матча

Съвет: Препоръчваме да омекотите деликатната бамбукова четка, като я поставите в топла вода преди всяко ползване.

Източник: Paper&Tea

← По-стари статии По-нови статии →

Остави коментар

Блог

RSS
ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

От Hristo Hristov

Епична битка по време на първия Български Шампионат по Аеропреса! Всички състезатели дойдоха тренирали и с перфектната рецепта, която са подготвили със състезателното кафе Rukira,...

Прочети още
Как да приготвиш капучино вкъщи?

Как да приготвиш капучино вкъщи?

От Hristo Hristov

Бързи стпъки за приготвяне на капучино с Аеропреса.

Прочети още