Грижа за вашата KeepCup чаша

Грижа за вашата KeepCup чаша

Най-добрата чаша за многократна употреба е тази, която използвате многократно.

Правилната грижа за вашата KeepCup чаша ще увеличи удоволствието от използването на KeepCup, и едновременно с това ще удължи нейния живот. Важно е да изберете продукт, който е най-подходящ за вашите нужди.

В движение

Продуктите на KeepCup са предназначени да заместят чашите за еднократна употреба – те не са термос. Капакът предпазва от разливане, но не е непропусклив.

KeepCup Brew е създадена да засили усещането на сетивата за вашия кафе ритуал. Стъклото е темперирано, което означава, че е много здраво, но все пак е възможно да се счупи. При изпускане или при бърза смяна на екстремни температури стъклото може да се спука или счупи. Не сипвайте студени течности в гореща чаша и не поставяйте гореща чаша върху мокри, студени повърхности.

Почистване

Бъдете внимателни – не използвайте абразивни материали при почистването.

При ежедневна употреба, препоръчваме бързо изплакване, както и едно хубаво измиване веднъж седмично. 

Поддържайки вашата KeepCup чаша чиста, осигурявате страхотно кафе преживяване както за вас, така и за вашия бариста – уверете се, че им давате чашата си чиста.

Всички капаци, силиконови ленти и компоненти са проектирани за лесна грижа. Те могат да бъдат измити в съдомиялна на най-горния ред.

Прозрачна пластмаса

Тританът може да бъде сложен в миялната, но мазнини и олио в миялната може да предизвикат замъгляване.

Корк

Коркът се държи най-добре при нежно миене на ръка. Свалянето на корковата лента рискува повреда, тъй като трябва да мине върху изпъкнала част в стъклото. Не премахвайте корковата лента за общо почистване. Ако все пак се наложи да я свалите, следвайте тези инструкции:

При миене на корковата лента, тя може да се уголеми и разшири. Поставете чашата с отвора върху чиста повърхност на топло място. Внимателно поставете корка и оставете да изсъхне добре.

Нагряване

Чашите KeepCup издържат на топлината от микровълнова печка – винаги без капак – до 100°C / 212°F.

Изключения: капак, прозрачна пластмаса, корк.

Екстремни температури ще повредят пластмасата. Ако чашата бъде смачкана в миялната или оставена прекалено дълго в микровълновата, тя би могла да промени формата си.

Край на жизнения цикъл

Рециклирането е последна мярка. Използвайте отново.

Номерата върху продуктите от пластмаса са индикатор за вида на използваната пластмаса. Пластмаса, класифицирана с #7 най-често не може да бъде рециклирана в домашни условия. Прозрачните компонентите от тритан и PP #7, които KeepCup използва, могат да бъдат комерсиално рециклирани.

Полипропиленови (PP#5) чаши, капаци и запушалки (LDPE #4) могат да бъдат рециклирани чрез повечето домашни системи за рециклиране. Стъклото е темперирано, което го прави неподходящо за рециклиране. Никое счупено стъкло не се рециклира.

Коркът може да бъде компостиран директно.

До края на 2017 KeepCup са рециклирали стари силиконови ленти в своите складове. В момента в Австралия и в Обединеното Кралство силиконът отива в общите отпадъци, защото не може да бъде рециклиран, а само нарязан и рециклиран, ако е в големи количества.

В Съединените Щати, KeepCup работят със специализираната компания Eco USA, която събира и рециклира силиконовите ленти, като ги превръща в силиконово олио, което бива използвано за създаването на нови продукти.

← По-стари статии По-нови статии →

Остави коментар

Блог

RSS
ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ШАМПИОНАТ ПО АЕРОПРЕСА

От Hristo Hristov

Епична битка по време на първия Български Шампионат по Аеропреса! Всички състезатели дойдоха тренирали и с перфектната рецепта, която са подготвили със състезателното кафе Rukira,...

Прочети още
Как да приготвиш капучино вкъщи?

Как да приготвиш капучино вкъщи?

От Hristo Hristov

Бързи стпъки за приготвяне на капучино с Аеропреса.

Прочети още