KeepCup FAQs

Помощ и често задавани въпроси

 

Винаги се радваме да помогнем с твоя KeepCup продукт и въпроси относно поръчката. Разгледайте често задаваните въпроси по-долу и можете да намерите бързо отговора на въпроса, който имате.

 

Какъв размер да избера?

От еспресо до лате и чай, KeepCup предлага голямо разнообразие от чаши, изработени от различни материали и размери за всеки вкус.

Моля, посетете нашето ръководство относно размерите за подробна информация, която ще ви помогне да направите своя избор.

 

Защо KeepCup използва пластмаса?

Можете да намерите информация за всички KeepCup материали, включително и за това, защо KeepCup използва пластмаса и алтернативни материали, които са решили да не използват, в страницата за Използвани материали.

 

Чашите съдържат ли BPA и BPS?

А. KeepCup провеждат редовно независими лабораторни тестове на всички техни продукти, за да отговори на различните глобални изисквания за безопасност на храните, които включват: EU, FDA, Prop 65, BPA и BPS Free, Китайски GB.

За информация относно материалите на компонентите посетете тяхната страница за материали.

 

Къде са произведени чашите KeepCup?

За повече информация посетете техните страници за производство, монтаж и материали.

 

Мога ли да купя резервни части за своя KeepCup?

Продуктите на KeepCup са направени в дългосрочен план, с модулен дизайн и резервни части, така че да можете да замените частта, а не продукта.

Можете да закупите резервни части за всички продукти в секцията за резервни части на сайта на KeepCup EU.

 

Как да се грижа за чашата си?

Съставихме пълно ръководство относно грижата към материалите и компонентите на KeepCup.

KeepCup Original

KeepCup Brew и Brew Cork

KeepCup Thermal

 

Въпроси за продукта

Защо чашата ми протече?

KeepCup е замислен като лесен за използване продукт, който повтаря функционалността на чашата за еднократна употреба. По този начин чашите предпазват от разливане, а не са напълно запечатани контейнери, което означава, че течността ще изтече, ако чашата се обърне с главата надолу или, ако е капакът и неговият отвор не са добре затворени.

Ако чашата Ви е препълнена, наклонена вертикално или с главата надолу, от отвора на капака течността ще изтече.

 

ПИЕТЕ ЛИ КАФЕ ТИП АМЕРИКАНО ИЛИ ЧАЙ?

Ако течността протече от капака, когато пиете от чашата, това може да се дължи на температурата на течността.

Когато пиете чай или кафе тип американо, имайте предвид, че парата от врящата течност ще доведе до повишаване на налягането в чашата и може да повлияе на херметичността на капака.

Препоръчваме Ви да изчакате 30 секунди след изливането на врящата вода за Вашите напитки, преди да поставите капака. Излизащата пара ще предотврати омекотяването на пластмасата, което води до разхлопването на капака на чашата.

Дръжте отвора на капака отворен за течности при температура над 65°C.

ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ ДРУГ КАПАК?

Може би имате грешен капак, който не е подходящ за чашата. Старите капачки и капачките от серията Original не могат да се използват върху стъкло. Капачките за стъкло са достъпни в уебсайта на KeepCup.

 

ТОВА МОЖЕ ДА Е ПРОДУКТОВА ГРЕШКА...

От време на време наистина се сблъскваме с неизправности на продукта. Прокарайте ръката си по ръба на чашата и вътрешната повърхност на капака - има ли бучка или назъбване на ръба на чашата или само вътре в капака? Това може да е причина за изтичане. Ако видите нещо подобно на неизправност, моля свържете се с екипа на KeepCup за обслужване на клиенти със следното:

Снимки, показващи неизправност

Видеозапис на това как капакът се поставя и премахва

Подробности за поръчката: Търговец на дребно, време и дата на поръчката или номер на поръчката, ако е закупен чрез keepcup.com

Задръжте чашата, тъй като ще заменим само дефектните компоненти, за да сведем до минимум отпадъците, или можем да Ви помолим да върнете чашата и капака за тестване.

 

Каква е вашата продуктова гаранция?

KeepCup  гарантира, че няма и няма да има дефекти в материалите и изработката за период от 12 месеца от датата на доставката. 

KeepCup ще замени всеки дефектен артикул или продуктов компонент за собствена сметка, вкючително доставка, при получаване на задоволителни доказателства за дефектния артикул или част.

Гаранцията не покрива износване или скъсване, но ние доброволно покриваме замяната на корковата лента и инциденти счупвания на стъкло, 30 дни от датата на покупката.

За да бъде признато всеки иск,  клиентите трябва незабавно да уведомят KeepCup и да предоставят номер на поръчката или номер на разписката като доказателство за покупка. Ние ще Ви осигурим замяна, възстановяване или поправка по наша преценка. 

Как мога да премахна петна или миризми?

Всички KeepCup продукти пристигат директо от производство и трябва да бъдат измити старателно преди употреба. Може да има миризма на пластмаса, когато частите са запечатани за дълъг период от време, което ще се разпещи чрез измиване. Бъдете сигурни, че всички наши продукти са независимо лабораторно тествани, за да се гарантира, че не съдържат BPA, BPS, фталати, включително DEHP, олово и кадмий. 

Ако вашият KeepCup се е зацапал или мирише от определени напитки, червила или удължено време между употребата и измиването, препоръчваме да опитате едно от тези прости и ефективни средства.

 

ВЪТРЕШНИ ПЕТНА ИЛИ МИРИЗМИ НА ЧАШАТА

Накисване с лимон:

            Нарежете лимон и поставеете резенчетата във вашата чаша, след това я напълнете с вряла вода и я накиснете за една нощ

На сутринта изплакнете и след това почистете с лек препарат и топла вода и кърпа

Оцет и сода за хляб:

Измийте основата на чашата си с лек препарат и топла вода и кърпа

Сипете 1/4 сода за хляб в чашата и бавно я напълнете с бял дестилиран оцет до  половината

Добавете гореща вода и напълнете до върха на чашата

Оставете сместа да почине за 15 минути, преди да изплакнете

 

ВЪНШНИ ПЕТНА НА ЧАШАТА

Ако капки от кафе или чай са зацапали външната повърхност на вашия KeepCup Thermal, ние сме установили следното за високо ефективни.

Сода за хляб:

Създайтте гъста паста от сода бикарбонат и лимонов сок, покривайки напълно засегнатата област

Поставете чашата върху съд на слънчева светлина за 24 часа, за да изсъхне

Изплакнете и измийте старателно на ръка

 Таблетка за почистване:

            Разстворете таблетка за миене на съдове Finish в купа с вряща вода

Поставете основата на чашата и накиснета за една нош

Изплакнете и измийте старателно на река с кърпа, за да изчистите петната

Между употреби е важно да се гарантира, че KeepCup се поддържа съх и се съхранява без поставен капак, за да се избегне появата на нежелани миризми.

Какво да правя ако корковата ми лента се счупи?

Коркът е деликатен естествен материал, така че няма да издържи вечно и вероятно ще забележите цветови вариации с течение на времето.

Ако вашата коркова лента е повредена в рамките на 30 дни след покупката, изпратете снимка на повредения корк на нашият екип за облсужване на клиенти.

Включете номера на вашата поръчка и датата на покупката

Предоставете детайли за адрес, за да изпратите резервната част

Моля, запазете останалите части на KeepCup, тъй като ние подменяме само повредени компоненти

За счупени коркови ленти след 30 дневен срок, замесващи коркови ленти могат да бъдат закупени чрез нашия уебсайт.

 

ГРИЖА ЗА ВАШАТА КОРКОВА ЛЕНТА

Счупени коркови ленти обикновено са причинени от многократно или небрежно отстраняване на корковата връзка  ще доведе до нейното скъсване и напукване. Съветваме да не изваждате корковата лента от чашата и да миете внимателно само на ръка.

Ако корковата лента подгизне може да се разшири и да се изплъзне от стъкления барабан. Aко това се случи, просто го оставете на слънчево място и за нула време ще е като нов. Коркът може да остлабне, ако се борави с него, когато все още е мокър, така че го оставете да изсъхне добре преди следващата употреба.

Посетете нашата страница за грижи и материали за повече информация.

 

Грижа и материали: Original

Tова е оригиналният KeepCup, който стартира революцията за многократна употреба. Изработена от трайна лека пластмаса със силиконова лента, нашата KeepCup Original е проектирана да бъде  модулна. Използвайки качествени материали, този обмислен процес на проектиране определя цялата дерига на доставки, грижта за продукта и решение за изтичане на живота за минимално въздействие върху околната среда.

 

Чаша

Полипропиленова пластмаса (PP) #5
Ко-полиестерна пластмаса (Tritan) #7 - използвана в нашите оригинални Clear KeepCups 

Ползи

Пластмасата е лека и топлоустойчива, подходяща за бързо обслужване.

Чашите са подредени и нечупливи, лесни за употреба и удобни за носене.

Обемите възпроизвеждат стандартни размери в индустрията за правилното съотношение кафе:мляко и скорост на облсужване. Вътрешните линии за пълнене осигуряват правилното разливане с кафета с по-малки размери.

Гърлото на чашата е предназначено за удобна консумация без капак.

Грижа за продукта

Съдомялна машина: горен рафт.

Цветните чаши могат да се затоплят в микровълнова фурна до 100С/ 212F.

Не използвайте прозрачни или оцветени чаши в микровълновата фурна.

Зацапване или замъгляване щв се получи с масло или плодови киселини.

За да избегнете неприятна миризма, съхранявайте без капак.

Информация за материала
Полипропиленът е една от най-често използваните пластмаси за контейнери, безопасни за многократна  употреба. Това е здрава, твърда пластмасас висока точка на топене, така че може да се нагрее до много високи температури - което го прави годен за дългосрочна многократна употреба. Прециозността на инжекционното оформяне и ниска въплътена енергия повреме на производството означава, че има въздействие с ниски въглеродни емисии, най-ниското ниво на равновесие при използване на чаши за еднократна употреба в нашата Оценка на Жизнения Цикъл. Нашата Original Clear основа за чаши е направена от Tritan, което е търговска марка за прозрачна кополиестерна пластмаса - трайна, лека и нечуплива алтернатива на стъколто. 

Производство на части
Австралия и Обединеното кралство

Производствени отпадъци
Отпадъчните запаси, екструдирането и инструменталните части се смилат на пелети и се използват за производството на други продукти, за които не се изисква да бъдат хранително безопасни или да съответстват на цвета.
 

Монтажни отпадъци
Върнати от клиента и отхвърлени части се събират и връщат (сортират се по материал) на производителия, за да бъдат пелетизирани и използвани за производството на продукти, за които не се изисква да отговарят на безопасност на храните. Понастоящем във Великобритания съхраняваме отхвърлени части с tritan, докато търсим место търговско решение за рециклиране.

 

Край на живота
Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Полипропиленът е рециклируем в повечето места за битови отпадъци. Номерата на пластмасовите опаковки не се отнасят до рециклирането, те се отнасят до вида на материала за целите на сортирането. Поради ниските нива на рециклиране на пластмаса, тези класификации не са актуализирани от 80-те години на миналия век. #7 са "други", там влизат всички които са в графата некласифицирани пластмаси. По-малко от 10% от цялата пластмаса, произведена някога, е рециклирана. Понастоящем 40% от цялата пластмаса, произведена в света, се използва за опаковки за еднократна употреба. Повторно използваните решения са единственият път към значително намаляване на отпадъците и замърсяването на околната среда. 

Лента/Силиконов обръч

Силикон (синтетичен еластомер) N:7

Ползи

Топлоустойчивост за защита при докосване. Гъвкав, издръжлив и непроникаем, което го прави много устойчив на разграждане.

Отлични нехлъзгащи свойства, така че да можете да придържате здраво чашата, когато пиете в движение.

Грижа за продукта

Силиконът е много издръжлив и издържа на високи температури, включително в микровълнова печка и съдомиялна машина.

Моля, обърнете внимание: ако водата попадне под лентата по време на измиване, тя може да се плъзне надолу по чашата. За най-добри резултати сложете лентата върху суха чаша.

 

Материал Силикон - това е синтетичен материал (мека пластмаса), състоящ се от въглерод, водород, кислород и силиций, който идва от силициев диоксид, получен от пясък. Производството на силикон включва извличане на силиций от силициев диоксид, преминаване през въглеводороди (изкопаеми горива) и след това смесване с други химикали, за да се създаде силиконов еластомер. Силиконът е чудесен продукт, защото е незалепващ и топлоустойчив, но не е естествен продукт и е труден за рециклиране.

 

Производство

Китай

Отпадъци при производството

Изхвърленият материал на мястото на производство се изсушава и се превръща в силиконово масло, което се използва в широк спектър от промишлени приложения.

Отпадъци при сглобяване и връщане на части от клиенти

Събират се всички негодни и грешни части, както и възстановявания на клиенти. Съхраняват се в Австралия и Великобритания, докато се намери местно решение.Краят на живота

Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Силиконът изисква специална рециклираща обработка, която не се предлага от битовите места за отпадък. Изхвърлените ленти се изпращат на сметището.

Полиетиленова пластмаса с ниска плътност (PVD) № 4 пластмаса

Позитиви

Твърда, лесна за натискане капачка лесно се вписва в оживена среда и осигурява удоволствие от пиенето в движение.

Има вдлъбната форма, за да направи място за носа ви, когато пиете, и има мундщук с размер лесен за отпиване.

Отвор за дишане, който позволява на въздуха да излезе и осигурява потока на течността за пиене в движение, се затваря и запечатва, когато запушалката е затворена. Парата ще излезе заедно с горещите напитки, които на капака ще се превърнат в течност.

Грижа за продукта

Препоръчваме ви да изчакате 30 секунди след изливането с вряла вода, преди да поставите капака.

Дръжте мундщука в отворено положение при всяка напитка с температура над 65 ° C.

Капакът се поставя и премахва веднага, уверете се, че използвате езика на капака, за да го свалите и го натиснете здраво и равномерно при поставяне.

Съдомиялна машина:  горен рафт.

Не използвайте микровълнова печка.

Съхранявайте със премахнат капак.

Съществена информация

Капакът беше преработен през 2017 г., за да се превърне в компонент от един материал  въз основа на резултатите от анализа на жизнения цикъл на компанията. Гъвкавият материал, произведен с прецизна техника, премахна изискването за вътрешно уплътнение, което увеличи вероятността за повторна употреба.

Производство на части

Австралия и Обединеното Кралство

Брак

Изхвърлените отпадъци, екструзионните отпадъци и инструменталните части се смилат в пелети и се използват за производство на изделия, които не трябва да бъдат безопасни за храна или да съответстват на определен цвят.

Отпадъци при сглобяване и връщания от клиенти

Рекламации на клиенти и негодни части при производство се събират и се връщат (сортирани по материал) на производителя за гранулиране и използване за производство на продукти, които не отговарят на стандартите за безопасност на храните.

Краят на живота

Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Силиконът изисква специална рециклираща обработка, която не се предлага от битовите места за отпадък. Изхвърлените ленти се изпращат на сметището.

Капаче

Полиетиленова пластмаса с ниска плътност (PVD) #4

Позитиви

Проектиран за лесно въртене по време на пиене в движение.

Запушалката осигурява подходяща хигиена, тъй като затваря мундщука, когато не се използва. Той също така предотвратява разливане при движение и транспортиране.

Проектиран за лесно разглобяване за цялостно почистване.

Грижа за продукта

За ежедневна употреба измийте затварящата част като едно цяло с капака. Затварящата част може да бъде извадена за цялостно почистване.

Не използвайте микровълнова печка.

Бъдете внимателни в съдомиялната машина, ако затварящата част е отделена от капака, тъй като те могат да паднат и да бъдат повредени или разтопени от съдомиялната машина.

Информация относно материала

Полиетиленът с ниска плътност (PVD) е един от най-широко използваните при производството на контейнери за храни и напитки. Този материал е пластмасов и лесно се поддава на леене под налягане, което гарантира постигането на правилните толеранси на размерите и следователно по-доброто прилягане и работа на частите. Тази точност допринася за намаляване на общото производство на нашите продукти.

Производство на части

Австралия и Обединеното Кралство

Брак

Изхвърлените отпадъци, екструзионните отпадъци и инструменталните части се смилат в пелети и се използват за производство на изделия, които не трябва да бъдат безопасни за храна или да съответстват на определен цвят.

Отпадъци при сглобяване и връщания от клиенти

Рекламации на клиенти и негодни части при производство се събират и се връщат (сортирани по материал) на производителя за гранулиране и използване за производство на продукти, които не отговарят на стандартите за безопасност на храните.

Краят на живота

Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Силиконът изисква специална рециклираща обработка, която не се предлага от битовите места за отпадък. Изхвърлените ленти се изпращат на сметището.

Опаковане

100% сертифицирана от FSC опаковка, използваща соево мастило. Опаковка разказва историята на революцията при повторното използване на Keepcups, за да вдъхнови нашите клиенти да намалят вредния отпадък и да използват многократно.

 

Ползи

• В допълнение към историята на KeepCup продуктите и техните предимства, биват проектирани опаковки, които вървят по линията - избягване на счупвания и защита на продуктите при транспортиране, минимизиране на материала за намаляване на отпадъците.

• Когато е подходящо, KeepCup работят с клиенти, за да изпращат големи поръчки в опакован и полу-събран вид без опаковки за продажба на дребно, за да намалят отпадъците.

Картонени опаковъчни материали

Рециклираните картонени кутии са предназначени за максимален брой продуктови конфигурации и са произведени в Австралия и Великобритания, за да обслужват местните пазари. Всички опаковъчни материали се използват отново в рамките на KeepCup веригата за доставки и опаковъчни процеси. Самите опаковки първо се използват за съхранение и доставка на компоненти от производители на части за KeepCup и след това се използват отново в техните цехове, за да бъдат доставени на техните клиенти.

Производство на части

Австралия и Обединеното Кралство

Брак при производство

100% от всички опаковки за търговия на дребно и картон се изхвърлят и рециклират.

Брак при сглобяване

При опаковането на поръчките използваме повторно картонени кутии и използваме отпадъци от картон като пълнител за пространство. Всички повредени кутии, изхвърлени кутии за търговия на дребно или неизползвани опаковки подлежат на търговска преработка.

Краят на живота

Всички опаковки на дребно и картонени кутии се рециклират лесно чрез услуги за събиране на битови отпадъци по целия свят. Моля, поставете в кошчето за събиране.

Грижа и материали: Brew

Всички продукти KeepCup Brew, Brew Cork, изработени от трайно закалено стъкло с пластмасов капак и силиконова или коркова лента, са проектирани като модулни. Използвайки качествени материали, внимателеният процес на проектиране определя цялата верига за доставки, грижата за продуктите и крайните решения за минимално въздействие върху околната среда.

 

Чаша

Закалено натриево-варово стъкло

Ползи

Закалено стъкло, подходящо за съдомиялна, издържащо на висока температура. Всяко стъкло е чупливо.

Вътрешните обеми повтарят индустриалните стандарти за правилното съотношение кафе:мляко и скорост на обслужване. 

Стъклото е изработено за приятно усещане при отпиване без капак. 

Грижа за продукта

Съдомиялна в най - горния рафт.

Микровълнова фурна без капак с допустима максимална температура от 100 °C / 212 °F. 

Внимание: бърза промяна на температурата или загряване над 100 °C / 212 °F може да доведе до счупване на стъклената чаша. Не можете да загрявате течностите в микровълновата фурна над температурата на кипене или да поставите студена чаша във вряща вода или микровълнова печка

Съществена информация

Содово-варово стъкло се използва широко за стъклени чаши, бутилки и контейнери. Стъклените чаши на KeepCup се произвеждат в машина за формоване, която е стандартна за повечето търговски продукти. Това осигурява равномерност на размерите по диаметър и ръб, което не винаги е постижимо при производството на стъкло ръчно. Стъклените чаши за съхранение се втвърдяват чрез закаляване, което е процес на екстремно нагряване и бързо охлаждане. Поради естеството на стъклото като материал, то остава крехко, но много по-устойчиво на топлинен удар и механичен удар. Също така е по-безопасно, тъй като закаленото стъкло, когато се счупи, остава едно цяло и не се раздробява, което го прави по-малко вероятно да причини наранявания.

Производство на частите
Китай

Брак при производство
Стъклото, изхвърлено по време на производството, се събира и се добавя обратно към фурната. Всички Изделия от стъкло съдържат около 25% рециклирани суровини.

Брак при сглобяването
Възстановяванията на клиентите и изхвърлените части от монтажа се събират и изпращат за рециклиране. Стъклото се раздробява и преработва в бутилки от вино или бира или се използва като заместител на пясъка за пътната основа. Счупеното стъкло не се рециклира при събирането на повечето битови отпадъци, тъй като вида на стъклото, от което той се произвежда, не може да бъде ясно определена - стъкло, произведено за огледала, стъкла, стъклени съдове за напитки и хранителни контейнери, произведени с помощта на различни химически вещества и процеси. За да се избегне замърсяването на материала, той бива изпратен в депо за преработка.

Край на живота
Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Ако стъклената ви чаша се счупи, моля, внимателно изхвърлете парчетата в кофата за боклук.

Лента

Силикон (синтетичен еластомер) #7

Ползи

 

Топлоустойчивост за защита при докосване. Гъвкав, издръжлив и непроникаем, което го прави много устойчив на разграждане.

Отлични нехлъзгащи свойства, така че да можете да придържате здраво чашата, когато пиете в движение.

 

 

Грижа за продукта

 

Силиконът е много издръжлив и издържа на високи температури, включително в микровълнова печка и съдомиялна машина.

Моля, обърнете внимание: ако водата попадне под лентата по време на измиване, тя може да се плъзне надолу по чашата. За най-добри резултати сложете лентата върху суха чаша.

 

Информация за материала
Силиконът е синтетичен еластомер (мека пластмаса), съставен от въглерод, водород, кислород и силиций, който идва от силициев диоксид и се получава от пясък. Процесът на получаване на силикон включва извличане на силиций от силициев диоксид, преминаване през въглеводороди (изкопаеми горива) и след това смесване с други химикали, за да се създаде силиконов еластомер.

Място на производство

Китай

Брак при производство
Изхвърленият материал на мястото на производство се изсушава и се превръща в силиконово масло, което се използва в широк спектър от промишлени приложения.

Брак при сглобяване и връщания от клиенти
Събират се всички негодни и грешни части, както и възстановявания на клиенти. Съхраняват се в Австралия и Великобритания, докато се намери местно решение.

Край на живота
Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Силиконът изисква специална рециклираща обработка, която не се предлага от битовите места за отпадък. Изхвърлените ленти се изпращат на сметището.

 

Коркова лента

Корк

Ползи

Създадени да се поберат в подрязването на нашите стъклени чаши, корковите ленти осигуряват топлоизолация и комфорт за държане по време на пиене. Той естествено лек, непроницаем и боиразградим.

Лентите са водоустойчиви, антибактериални и топлоустойчиви.

Грижа за продукта

Поради начина на производство и факта, че коркът е естествен материал, са възможни малки разлики в цвета, височината и ширината на лентата. В резултат на това прилягането на лентата ще бъде различно - някои от тях могът да се плъзгат леко върху чашата,  а някои могат да се поберат плътно, без да се движат. И двете са подходящи за употреба по преднаначение, за да предпазите ръката си от топлина при задържане. 

За дълготраиност препоръчваме да се мие само на ръка и да не отстранявате корковата лента. Повторно миене в миялна машина ще доведе до обезцветяване и разтягане на лентата.

По същия начин, микровълновата фурна може да съкрати живота на лентата, причинявайки изсушаване и раздробяване.

Моля, отнасяйте се внимателно към корковите ленти, особено когато ги напасвате към чашите си. С течение на времето корковата лента образува плътна връзка със стъклената чаша, ако трябва да извадите лентата, уверете се, че следвате нашите инструкции, за да избегнете счупване.

Информация за материала

Естествен, възобновяем и биоразградим, коркът е устойчив материал, тъй като се събира от живи дървета. Нашите ленти са рециклирани от отпадъците от производстовото на винени тапи в Португалия. Коркът е гранулиран, след това  оформен чрез компресия с мого малко количество веган хранителен полуретанов свързващ агент - достатъчно, за да го задържи заедно като същевременно запазва външния вид и естествения вид на корка. Вашата коркова лента може да се изцапа с течение на времето, при употреба и ви препоръчваме да гледате на това с есетествена патина на продукта.

 

Производство на части
Португалия

Поризводствени отпадъци
Коркови отпадъци от отхвърлени запаси, екструдиране и инструментални части от производство се прегранулират и използват за произвеждането на нови продукти, които изискват по-малко визуална цветова консистенция.

Отпадъци при сглобяване и връщане на клиенти
Имаме компостиране в нашите центрове за сглобяване и всички счупени и повредени коркови части се превръщат в компост за нашето работно място.

Край на живота
Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продуктът. Коркът може да бъде заровен или биоразграден в битов компост в края на живота си. Можете или да го оставите в местен пункт за събиране на рециклиран корк, или да смачкате вашата коркова лента, да я намокрите и да добавите към градинския си компост.

Капак

Пластмаса от полипропиленова сплав (PP) #7. 

Модифицирано тяло на капака от полипропилено (PP) и свръх тъмно сиво вътрешно уплътнение от термопластичен еластомер (TPE) означава че капакът е полипропиленова сплав, прекласифицирана от традиционната (PP) #5 до #7 пластмаса. 

Ползи

Нашата здрава, лесена за затваряне капачка е резултат от прецизен дизайн и производство и лесно се вписва натоварената среда за обслужване, като същевременно осигурява удоволствие от пиенето в движение.

Вдлъбната форма, за да пасне на лицето ви с отвор за пиене, оразмерен за лесен поток.

Въздушният отвор, който позволява на въздуха да излиза и осигурява потока на течността за пиене в движение, се затваря и запечатва, когато запушалката е поставена. Парата ще излезе заедно с горещите напитки, които ще се превърнат в течност върху капака.

Грижа за продукта

Препоръчваме да изчакате 30 секунди след кизливане на вряша вода, преди да поставите капака си.

Дръжте тапата в отворено положение за всяко съдържанире над 65С.

Капакът директно се маха и слага , уверете се, че използвате езичето на капака, за да го махнете и натиснете здраво и равномерно, за да го поставите.

Съдомялна мащина: горен рафт.

Не използваяте в микровълнова фурна.

За да избегнете неприятна миризма, съхранявайте без капак,

Информция за материала

Капакът на нашата гама KeepCup Brew се произвежда от две лесно разпознаваеми материални части. Първата е модифициран полипропиленов (PP) субстрат за корпуса на капака, което осигурява твърда структура. След това се използва за оформянето на втората материална част, тъмновсивото вътрешно уплътнение от термопластичен еластомер (TPE). TPE са най-често комбинация от пластмаса и каучук. Имат свойствата на каучука, но се обработват по същия начин като пластмасата и могат да се рециклират. Вътрешното уплътнение осигурява меката гъвкавост, 


Производство на части
Австралия

Производство на части
Негодните отпадъци и инструментални пластмасови отпадъци на мястото на производство биват смачкани в палети и се използват за производство на продукти, които не трябва да бъдат безопасни за хранителни продукти. 

Отпадъци при сглобяване и връщане на клиенти
Връщанията от клиентите и дефектните части се събират и изпращат на местен производител за смилане и използване за производство на други продукти, които не трябва да бъдат безопасни за храните.

Край на живота
Ако чашата протече от капака, измийте я в съдомиялната машина и я оставете да се охлади напълно - често капакът може да се върне във формата си. Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Ако имате условия за събиране на битови отпадъци с твърди пластмаси # 7, моля, поставете ги в кошчето. По-малко от 10% от цялата пластмаса, произведена някога, е рециклирана. Понастоящем 40% от цялата пластмаса, произведена в света, се използва за опаковки за еднократна употреба. Повторно използваните решения са единственият път към значително намаляване на отпадъците и замърсяването на околната среда.

 

Капаче

Полиетиленова пластмаса с ниска плътност (PVD) № 4 пластмаса

Ползи

Проектиран за лесно въртене по време на пиене в движение. 

Запушалката осигурява подходяща хигиена, тъй като затваря мундщука, когато не се използва. Той също така предотвратява разливане при движение и транспортиране. 

Проектиран за лесно разглобяване за цялостно почистване. 

Грижа за продукта

За ежедневна употреба измийте затварящата част като едно цяло с капака. Затварящата част може да бъде извадена за цялостно почистване.. 

Не използвайте микровълнова печка. 

Бъдете внимателни в съдомиялната машина, ако затварящата част е отделена от капака, тъй като те могат да паднат и да бъдат повредени или разтопени от съдомиялната машина..

Информация относно материала
Полиетиленът с ниска плътност (PVD) е един от най-широко използваните при производството на контейнери за храни и напитки. Този материал е пластмасов и лесно се поддава на леене под налягане, което гарантира постигането на правилните толеранси на размерите и следователно по-доброто прилягане и работа на частите. Тази точност допринася за намаляване на общото производство на нашите продукти.

Производство на части

Австралия и Обединеното Кралство

Брак

Изхвърлените отпадъци, екструзионните отпадъци и инструменталните части се смилат в пелети и се използват за производство на изделия, които не трябва да бъдат безопасни за храна или да съответстват на определен цвят.

Отпадъци при сглобяване и връщания от клиенти

Рекламации на клиенти и негодни части при производство се събират и се връщат (сортирани по материал) на производителя за гранулиране и използване за производство на продукти, които не отговарят на стандартите за безопасност на храните.

Краят на живота

Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Силиконът изисква специална рециклираща обработка, която не се предлага от битовите места за отпадък. Изхвърлените ленти се изпращат на сметището.

 

 

Опаковане

100% сертифицирана от FSC опаковка, използваща соево мастило. Опаковка разказва историята на революцията при повторното използване на Keepcups, за да вдъхнови нашите клиенти да намалят вредния отпадък и да използват многократно.

 

Ползи

• В допълнение към историята на KeepCup продуктите и техните предимства, биват проектирани опаковки, които вървят по линията - избягване на счупвания и защита на продуктите при транспортиране, минимизиране на материала за намаляване на отпадъците.

• Когато е подходящо, KeepCup работят с клиенти, за да изпращат големи поръчки в опакован и полу-събран вид без опаковки за продажба на дребно, за да намалят отпадъците.

Картонени опаковъчни материали

Рециклираните картонени кутии са предназначени за максимален брой продуктови конфигурации и са произведени в Австралия и Великобритания, за да обслужват местните пазари. Всички опаковъчни материали се използват отново в рамките на KeepCup веригата за доставки и опаковъчни процеси. Самите опаковки първо се използват за съхранение и доставка на компоненти от производители на части за KeepCup и след това се използват отново в техните цехове, за да бъдат доставени на техните клиенти.

Производство на части

Австралия и Обединеното Кралство

Брак при производство

100% от всички опаковки за търговия на дребно и картон се изхвърлят и рециклират.

Брак при сглобяване

При опаковането на поръчките използваме повторно картонени кутии и използваме отпадъци от картон като пълнител за пространство. Всички повредени кутии, изхвърлени кутии за търговия на дребно или неизползвани опаковки подлежат на търговска преработка.

Краят на живота

Всички опаковки на дребно и картонени кутии се рециклират лесно чрез услуги за събиране на битови отпадъци по целия свят. Моля, поставете в кошчето за събиране.

 

Грижа и материали: Thermal

Температурният диапазон на вашата чаша KeepCup е предназначен за топлоизолация, така че напитката ви да остане гореща (или студена) по-дълго. Чашата е с двойни стоманени стени и вакуумно уплътнение, така че е безопасна за съхранявате топли и студени напитки. Той е издръжлив, лесен за дезинфекция и не корозира, изработен от безопасна за храна неръждаема стомана 18/8 (наричана още тип 304).​ Всички чаши KeepCup се произвеждат модулно, с качествени материали и внимателен процес на проектиране, който определя цялата верига на доставки, грижата за продукта и решението в края на живота за минимално въздействие върху околната среда.

Чаша

18/8 хранителна електрополирана неръждаема стомана

Ползи

С двойни стени и вакуумна изолация за топлоизолация, за да запазите напитката си по-дълго гореща (или студена) и да се защитите при докосване. 

Електрополирана неръждаема стомана, за да се насладите на пълния вкус на вашата напитка. Използва се висококачествена неръждаема стомана, която е разрешена в хранителната промишленост 18/8 (304), така че няма метален вкус, което означава, че не е необходимо керамично покритие. 

Дизайнът на чашата е проектиран за приятно пиене без капак. 

Проектирани за лесно наливане, с обеми и размери, повтарящи стандартните чаши за еднократна употреба за удобство на работния процес в кафенето и за оптимална скорост на обслужването.. 

Грижа за продукта

Вакуумното уплътнение изсмуква въздуха между двойните стени от неръждаема стомана, осигурявайки топлоизолация и гарантирайки, че няма да бъде прекалено горещо или твърде студено, когато чашата се държи в ръка. 

Ако вакуумното уплътнение е пробито или повредено, чашата може да се нагрее при контакт с горещи течности. 

KeepCup гарантират производствени дефекти и предлагат 12 месеца гаранция за всички Thermal продукти. 

Препоръчва се измиването на чашата да става на ръка, за да се поддържа повърхността чиста. Таблетките за съдомиялни машини могат да бъдат абразивни и да причинят повреда на повърхността. 

Подобно на всички продукти от неръждаема стомана, Thermal чашата на KeepCup никога не трябва да се поставя в микровълнова печка.​ 

Прекалено ниски температури може да предизвикат повреди в изолационните свойства на вашата чаша (и ако затворен капака, вакуумната изолация ще предотврати охлаждането така или иначе). За да насладите на възможно най-студените напитки напълнете я с лед и се наслаждавайте.​

Информация относно материала
Класификацията при неръждаемата стомана се отнася до броя на хром и никел, съдържащи се в нея, процент, който се използва за обозначаване и определяне на най-добрия материал, подходящ за тази цел. ​ Неръждаема стомана 18/8 (тип 304) е най-често срещаната неръждаема стомана, използвана за готвене и хранене, поради неяната трайна сила и мека природа, когато се използва в комбинация с разични видове напитки и храни, то тя не придава метален вкус. Този вид стомана е известен със своята издръжливост и трайност при повторна употреба, а също така е 100% рециклируем ресурс. Поради дългия си експлоатационен живот, високите разходи и нарастващото търсене, средното съдържание на рециклиране в сегашното световно производство на неръждаема стомана е 25%. Неръждаемата стомана, използвана за KeepCup чаши, идва от Южна Корея и е 35% рециклирана скрап. Електрополирането създава микроскопично гладка, огледална повърхност (в сравнение с полираната). Той осигурява допълнителна защита срещу корозия, метални замърсявания и намалява вероятността от бактериален растеж, както и премахва необходимостта от вътрешно покритие или облицовка. 

Производство на части
Китай

Брак при производство
Частите, които не отговарят на стандарта за качество, се събират и продават обратно в завода за производствена употреба. Съдържанието на скрап се смесва със суровините като стандартна индустриална практика.

Брак при сглобяването
Възстановяванията на клиентите и изхвърлените части от монтажа се събират и изпращат за местно търговско рециклиране. Заедно с други събрани метални материали те се изпращат в Германия за рециклиране. Поради дългия живот на материала, високите разходи и нарастващото търсене, средното съдържание на рециклиране в сегашното световно производство е 25%. Ценното в материала са съдържащите се в него суровини като хром и никел, както и намаляване на необходимите суровини. 

Край на живота
Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Неръждаемата стомана може да се рециклира в услугите за събиране на битови отпадъци. Само 30% от стоманата обаче се рециклира в световен мащаб. Боята не оказва влияние върху рециклируемата годност. Световната индустрия за рециклиране на отпадъци е в криза, така че най - ефективните действия, които можете да предприемете, са намаляване и повторно използване. Ако вашето вакуумно уплътнение е повредено от пункция или падане, Ви молим да продължите да го използвате в случаите, когато не се нуждаете от топлинните свойства на чашата, вместо да изхвърляте.

 

Капак

Пластмаса от полипропиленова сплав (PP) #7. 

Модифицирано тяло на капака от полипропилено (PP) и свръх тъмно сиво вътрешно уплътнение от термопластичен еластомер (TPE) означава че капакът е полипропиленова сплав, прекласифицирана от традиционната (PP) #5 до #7 пластмаса. 

Ползи

Нашата здрава, лесена за затваряне капачка е резултат от прецизен дизайн и производство и лесно се вписва натоварената среда за обслужване, като същевременно осигурява удоволствие от пиенето в движение.

Вдлъбната форма, за да пасне на лицето ви с отвор за пиене, оразмерен за лесен поток.

Въздушният отвор, който позволява на въздуха да излиза и осигурява потока на течността за пиене в движение, се затваря и запечатва, когато запушалката е поставена. Парата ще излезе заедно с горещите напитки, които ще се превърнат в течност върху капака.

Грижа за продукта

Препоръчваме да изчакате 30 секунди след кизливане на вряша вода, преди да поставите капака си.

Дръжте тапата в отворено положение за всяко съдържанире над 65С.

Капакът директно се маха и слага , уверете се, че използвате езичето на капака, за да го махнете и натиснете здраво и равномерно, за да го поставите.

Съдомялна мащина: горен рафт.

Не използваяте в микровълнова фурна.

За да избегнете неприятна миризма, съхранявайте без капак,

Информция за материала

Капакът на нашата гама KeepCup Brew се произвежда от две лесно разпознаваеми материални части. Първата е модифициран полипропиленов (PP) субстрат за корпуса на капака, което осигурява твърда структура. След това се използва за оформянето на втората материална част, тъмновсивото вътрешно уплътнение от термопластичен еластомер (TPE). TPE са най-често комбинация от пластмаса и каучук. Имат свойствата на каучука, но се обработват по същия начин като пластмасата и могат да се рециклират. Вътрешното уплътнение осигурява меката гъвкавост, 


Производство на части
Австралия

Производство на части
Негодните отпадъци и инструментални пластмасови отпадъци на мястото на производство биват смачкани в палети и се използват за производство на продукти, които не трябва да бъдат безопасни за хранителни продукти. 

Отпадъци при сглобяване и връщане на клиенти
Връщанията от клиентите и дефектните части се събират и изпращат на местен производител за смилане и използване за производство на други продукти, които не трябва да бъдат безопасни за храните.

Край на живота
Ако чашата протече от капака, измийте я в съдомиялната машина и я оставете да се охлади напълно - често капакът може да се върне във формата си. Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Ако имате условия за събиране на битови отпадъци с твърди пластмаси # 7, моля, поставете ги в кошчето. По-малко от 10% от цялата пластмаса, произведена някога, е рециклирана. Понастоящем 40% от цялата пластмаса, произведена в света, се използва за опаковки за еднократна употреба. Повторно използваните решения са единственият път към значително намаляване на отпадъците и замърсяването на околната среда.

Капаче

Полиетиленова пластмаса с ниска плътност (PVD) № 4 пластмаса

Ползи

Проектиран за лесно въртене по време на пиене в движение. 

Запушалката осигурява подходяща хигиена, тъй като затваря мундщука, когато не се използва. Той също така предотвратява разливане при движение и транспортиране. 

Проектиран за лесно разглобяване за цялостно почистване. 

Грижа за продукта

За ежедневна употреба измийте затварящата част като едно цяло с капака. Затварящата част може да бъде извадена за цялостно почистване.. 

Не използвайте микровълнова печка. 

Бъдете внимателни в съдомиялната машина, ако затварящата част е отделена от капака, тъй като те могат да паднат и да бъдат повредени или разтопени от съдомиялната машина..

Информация относно материала
Полиетиленът с ниска плътност (PVD) е един от най-широко използваните при производството на контейнери за храни и напитки. Този материал е пластмасов и лесно се поддава на леене под налягане, което гарантира постигането на правилните толеранси на размерите и следователно по-доброто прилягане и работа на частите. Тази точност допринася за намаляване на общото производство на нашите продукти.

Производство на части

Австралия и Обединеното Кралство

Брак

Изхвърлените отпадъци, екструзионните отпадъци и инструменталните части се смилат в пелети и се използват за производство на изделия, които не трябва да бъдат безопасни за храна или да съответстват на определен цвят.

Отпадъци при сглобяване и връщания от клиенти

Рекламации на клиенти и негодни части при производство се събират и се връщат (сортирани по материал) на производителя за гранулиране и използване за производство на продукти, които не отговарят на стандартите за безопасност на храните.

Краят на живота

Налични са резервни части, така че можете да замените частта, а не продукта. Силиконът изисква специална рециклираща обработка, която не се предлага от битовите места за отпадък. Изхвърлените ленти се изпращат на сметището.

 

 

Опаковане

100% сертифицирана от FSC опаковка, използваща соево мастило. Опаковка разказва историята на революцията при повторното използване на Keepcups, за да вдъхнови нашите клиенти да намалят вредния отпадък и да използват многократно.

 

Ползи

• В допълнение към историята на KeepCup продуктите и техните предимства, биват проектирани опаковки, които вървят по линията - избягване на счупвания и защита на продуктите при транспортиране, минимизиране на материала за намаляване на отпадъците.

• Когато е подходящо, KeepCup работят с клиенти, за да изпращат големи поръчки в опакован и полу-събран вид без опаковки за продажба на дребно, за да намалят отпадъците.

Картонени опаковъчни материали

Рециклираните картонени кутии са предназначени за максимален брой продуктови конфигурации и са произведени в Австралия и Великобритания, за да обслужват местните пазари. Всички опаковъчни материали се използват отново в рамките на KeepCup веригата за доставки и опаковъчни процеси. Самите опаковки първо се използват за съхранение и доставка на компоненти от производители на части за KeepCup и след това се използват отново в техните цехове, за да бъдат доставени на техните клиенти.

Производство на части

Австралия и Обединеното Кралство

Брак при производство

100% от всички опаковки за търговия на дребно и картон се изхвърлят и рециклират.

Брак при сглобяване

При опаковането на поръчките използваме повторно картонени кутии и използваме отпадъци от картон като пълнител за пространство. Всички повредени кутии, изхвърлени кутии за търговия на дребно или неизползвани опаковки подлежат на търговска преработка.

Краят на живота

Всички опаковки на дребно и картонени кутии се рециклират лесно чрез услуги за събиране на битови отпадъци по целия свят. Моля, поставете в кошчето за събиране.

МАТЕРИАЛИ

 

Това не е свят без пластмаса. Това е свят без пластмасови отпадъци

Ребека Принс-Руис, основател на Plastic Free July

 

Промяна на поведението не е значителна промяна

Нарастващото осъзнаване на проблематичните последици от ненужната пластмаса за еднократна употреба ни накара да променим навиците си, което е просто фантастично. Но пластмасата е симптом на криза в системата, а не причина. Пластмасата, предназначена за издръжливост и добре направена, е част от решението, замествайки еднократна употреба и водейки до повторно използване.

Проблемът е в обема, във всички тези "боклуци" - твърде много, а многократната употреба е твърде малко. Не можем да си купим път към устойчиво бъдеще.

Отговорът не е да замените стандартната чаша за еднократна употреба с компостируема, нито да използвате повторно използваема чаша от бамбук вместо пластмаса. Най-добрата чаша за многократна употреба е тази, която използвате.

Намаляване, повторно използване, рециклиране. Тази обща привлекателност улавя нашето колективно въображение и показва значението на намаляването и повторното използване.

Това, което всъщност се случва, обаче, е съвсем различна история. 40% от цялата пластмаса се използва само веднъж, преди да бъде изхвърлена. Пластмасата може да бъде рециклирана само веднъж или два пъти, преди да бъде рециклирана в продукт с по-малка стойност, което прави още по-важно да се обмислят всички случаи на употреба.

И само 9% от цялата пластмаса, произведена някога, е била рециклирана.

Когато говорим за кръгова икономика, става въпрос за разработване на продукти и услуги, които да променят реалността на нашата линейна/базирана на сметища глобална икономика. Не става въпрос за рециклиране, а за разработване на продукти и услуги, които да стимулират повторната употреба.

KeepCup материали

Внимателно са обмислени всички материални възможности и са взети съзнателни решения за това какво и как да бъде използвано. Събрано е ръководство за това защо е решено да се използват материалите, които съставляват гамата KeepCup, и алтернативите, които са разгледани по пътя.

ПЛАСТМАСА

Използва се пластмаса в капаците и в Original чашите KeepCup. Пластмасата е топлоустойчива, лека и издръжлива, подходяща за бърза поддръжка. Пластмасата изисква ниска енергия в производството и има точни отклонения, което намалява отпадъците в завода. Също така е лек и подреден продукт, което намалява екологичните разходи за транспорт.

KeepCup стартират през 2008г. с идеята, че рециклирането на отпадъци е жизнеспособно решение. Сега знаят, че само 9% от цялата пластмаса, която някога е била произведена, е била рециклирана и че пластмасата може да бъде рециклирана само 4-5 пъти. Пластмасата има място за повторна употреба, тъй като когато се използва отговорно във висококачествени продукти, тя допринася за цялостното намаляване на пластмасовите отпадъци, когато се използва отново и отново.

За да отговарят на повечето от световните правила за безопасност и хигиена на храните, включително миграция на използваните химически съединения, трябва да се използва нова пластмаса в продуктите за многократна употреба с храни и напитки.

KeepCup ежегодно провеждат независими тестове на всички пластмасови компоненти, за да се уверят, че те не съдържат BPA, BPS, фталати, включително DEHP, олово и кадмий.

СТЪКЛО

Стъклото, което се използва в KeepCup Brew и KeepCup Brew Cork е закалено, вар-содово, защото то е трайно, удароустойчиво, безопасно при поставяне в съдомиялна машина и може да издържа на високи температури.

Стъклените чаши са произведени машинно. Моля, имайте предвид, че ръчно изработените изделия от стъкло биват избягвани в масовото производство, този метод е запазен за занаятчийски продукти.

Закаляването е процес на екстремно нагряване и бързо охлаждане, за да се заздрави повърхността на стъклото. Стъклото остава крехко, но много по-устойчиво на топлинен удар и механичен удар. Когато закаленото стъкло се счупи, то по-скоро се смачква, отколкото да се пръсне на парчета, което намалява вероятността от нараняване.

Закаленото стъкло може да бъде рециклирано, но трябва да се нагрява до по-високи температури от обикновените стъклени буркани и бутилки. Докато стъклото може да бъде рециклирано, поради обема, то често се раздробява. Тъй като счупването е единствената причина за изхвърлянето на стъклени чаши и счупеното стъкло не може да бъде рециклирано, е взето решение да се използва закалено стъкло за издръжливост. Ежегодно се правят независими тестове на стъклото, за да е сигурно, че то е закалено до определен стандарт и също така не съдържа олово и кадмий. 

 

КОРК

Натурален, възобновяем и биоразградим коркът е много устойчив материал, тъй като се събира от живи дървета.

Корковите ленти на KeepCup Brew са направени от отпадъци от производството на винени тапи в Португалия. Лентите са водоустойчиви, антибактериални и топлоустойчиви.

Коркът е на гранули, а след това се оформя чрез компресия с много малко количество веганов полиуретанов съединяващ материал, точно толкова, за да държи лентата цяла, и да запази външния вид на естествен корк. Корк може да бъде рециклиран или разграден в домакински компост в края на живота. 

 

СТОМАНА

Неръждаемата стомана е известна със своята издръжливост, устойчивост на повторна употреба и е 100% рециклируем ресурс без разграждане. С вакуумно уплътнение и топлоизолация е безопасно и удобно да държите както горещи, така и студени напитки с продължително удоволствие от пиенето.

В температурен диапазон на KeepCup се използва класификация 18/8 (също наречена тип 304), която е най-често неръждаема стомана, използвана в хранителната промишленост и е добре известна със своите антибактериални и хигиенни свойства. Класификацията на неръждаемата стомана се отнася до количеството хром и никел, съдържащи се в нея, чийто процент се използва за обозначаване и определяне на материала, който е най-подходящ за тази цел.

Електрополирането създава микроскопично гладка, огледално-рефлексена повърхност (в сравнение с полирани), осигуряваща допълнителна защита от корозия, метални замърсители и намален растежа на бактериите, което премахва необходимостта от вътрешно керамично покритие или облицовка.  Смесването на скрап със суровини е стандартна практика в производството на стомана поради дългия живот на материала, високата цена и голямото търсене.

В световен мащаб стоманата съдържа средно 25% рециклирани суровини.

Моделите Thermal се произвеждат с 35% рециклирана неръждаема стомана. 

 

СИЛИКОН

Иползваният силикон като изолационна лента в моделите KeepCup Original и KeepCup Brew; тя е здрава, има отлични противохлъзгащи и термоустойчиви свойства, а също така не съдържа BPS и БПА.

Основният материал при производството на силикон е пясък, което звучи романтично, но все пак силикона е синтетичен материал (мека пластмаса) и се състои от въглерод, водород, кислород и силиций (малко пясък). Процесът на производство на силикон включва извличане на силиций от силициев диоксид, преминаване през въглеводороди (изкопаеми горива) и след това смесване с други химикали, за да се създаде силиконов еластомер.

Силиконът не може да бъде рециклиран в дома, изисква специално сортиране. Когато има затворен цикъл на търговско рециклиране, силиконът може да бъде изсушен и изхвърлен.

 

Алтернативни материали

Чести са въпросите относно алтернативните материали, които обикновено се използват. Внимателно обмислени са всички материални възможности и всяко решение е съзнателно взето за това какво и как да бъде използвано. Например, пластмасата е най-добрият материал за запечатване на капаците и за продължителна употреба в продължение на няколко години.

 

Картон с полимерно покритие

Това хартия ли е или пластмаса?

Ако използвате чаши за кафе за еднократна употреба, пиете от пластмаса. Повечето чаши за еднократна употреба имат пластмасова (полиетиленова) облицовка-същият материал като пластмасовата торбичка. Това означава, че те рядко се рециклират в стандартни места за рециклиране. Година редовно пиене на кафе в чаши за еднократна употреба, около 1,2 кг пластмаса се изхвърля на сметището.

Подобно на чашите за кафе за еднократна употреба, повечето опаковки, които приличат на хартия, но съдържат течности, замразени, топли или мазни вещества, не са само хартия. Обикновено това е картон с полимерно покритие (известен също като поликартон с полимерно покритие или PCPB), който представлява лист хартия с тънко покритие от пластмаса, обикновено полиетилен (PE) или polylactic киселина (PLA). Картонът с полимерно покритие е труден за рециклиране и замърсява потоците на рециклиране, тъй като не е нито хартия, нито пластмаса.

 

Пластмаса с добавки

KeepCup продуктите са произведени по такъв начин, че да могат да бъдат разглобени и теоретично рециклирани в края на живота. Продуктите, които смесват пластмаса с растителни влакна, като ориз или кафе, намаляват обема на пластмасата, но те не могат да бъдат извлечени за рециклиране в края на живота и са биоразградими.

Докато някои рекламират тези растителни влакна като отпадъци, те са ценен компост. За да се опазва водата и хранителни вещества в по органичен начин, фокусът на всички биораградими материали трябва да е към компостиране, а не избиране на материали, който не се разграждат биологично.

 

Бамбук

KeepCup избягват бамбуковото влакно поради материалите, които го свързват, експлоатационния му живот и ограничените опции при неговия край.

Бамбукът е отличен бързо растящ материал. Той може да расте добре без пестициди и торове (въпреки че често те все още се добавят към търговските култури) и се възстановява от собствените си корени, така че не трябва да се презасажда. Обработката на бамбук обаче е химически интензивна и най-добре да не се използва като заместител на пластмасата.

Когато се използва за водонепроницаеми, безопасни за храна съдове, най-често се свързва с меламин (пластмаса). Свързващото вещество е 20-60% от крайния продукт. Германско проучване от 2019 г.установи високи нива на химическа пиявица от меламинови бамбукови чаши в горещи напитки, което доведе до призиви за тяхната забрана.

 

Рециклирана пластмаса

Ефективно производство или рециклиране на отпадъци?

Честият въпрос е защо не  се използва рециклирана пластмаса. Заявявайки, че се използва "рециклирана пластмаса" в опаковки за храни и напитки, много компании се отнасят до производствените отпадъци, а не на отпадъци след потреблението, които се образуват от продукта, при завършването на своя жизнен цикъл, като потребителски стоки.

KeepCup наблягат на намаляването на производствените отпадъци, а не на рециклиране на отпадъци. Това е ефективно производство, което рециклира фабричните отпадъци, като ги връща обратно в производството или ги изпраща за рециклиране и гранулиране. Всички производители на чаши правят това. Това има финансов и екологичен смисъл, но не е обичайна практика, защото суровините са евтини.

 

Рециклирана пластмаса след консумация

Постпотребителските отпадъци са съвсем различна история. Отпадъците след консумация са отпадъци, генерирани след като продуктът е изпълнил предназначението си.

За да се гарантира, че рециклираната пластмаса след консумация е безопасна за храните при повторна употреба, е необходима пълна проследимост на материалите, за да се гарантира безопасността на използваните пластмаси. Замърсяването може да промени известните термични и химични свойства на материала – опасност, особено при пълнене с горещи напитки или загряване в микровълнова печка.

Инфраструктурата и икономическата ефективност понастоящем са ключови пречки за събирането на пластмаси след консумация за преработка в продукти, безопасни за повторна употреба. Събиране, сортиране, почистване и повторна преработка на пластмасови отпадъци в достатъчно голям мащаб, за да отговори на търсенето и да се гарантира достатъчна съгласуваност на материала между производствени партиди, за да се избегне повреда на инструмента, използван в производството, е скъп и трудоемък процес. Има толкова много други приложения на рециклирана пластмаса след консумация, където безопасността на храните не е необходима. Това е по-малко скъпо и по-малко рисковано.

Също така, за разлика от метала и стъклото, пластмасата не може да бъде рециклирана безкрайно. Полимерите в пластмасата се разпадат и губят силата си всеки път, когато се рециклират, така че много "рециклирана пластмаса" съдържа и първичен материал за поддържане на здравината. Повечето пластмаси могат да бъдат рециклирани само веднъж или два пъти, преди да трябва да бъдат рециклирани в продукт с по-малка стойност, който е малко вероятно да бъде рециклиран отново.

По същия начин, рециклирана океанска пластмаса има ограничено приложение в мащаба на производството на пластмаса за контакт с храни, поради проследяване и замърсявания.

Биоразградима пластмаса и биопластика

Биоразградимите и биопластиките не са едно и също нещо.

 

Биоразградима пластмаса

Биоразградимите пластмаси са тези, които при определени условия могат да бъдат напълно разградени от живи организми в разумен срок, без да навредят на околната среда.

Биоразградимите пластмаси трябва да имат подходящи условия за биоразграждане. В депата или в боклука те няма да се разпаднат биологично и вместо това представляват рискове за традиционните пластмаси. Тези, които попадат в океана или други природни среди, постепенно се разделят на микропластики, замърсяват екосистемите и навлизат в хранителната верига.

Повечето биоразградими пластмаси, които понастоящем се предлагат, са компостируеми пластмаси. Компостируемите пластмаси са тези, които се разпадат напълно за определен период от време (12 седмици според европейските стандарти) при подходящи условия за компостиране. Повечето от тях изискват промишлени инсталации за компостиране при температура 60°C или по-висока, чиято наличност в световен мащаб е ограничена.

Нито термините "биоразградими", нито "компостируеми" означават нещо за способността на материала да се разпадне бързо в естествена среда.

Isabel Thomlinson, "Разговорът"

Повечето компостируеми пластмаси отиват в депото, където вместо да се превръщат в компост, те отделят метан, парников газ, около 30 пъти по-мощен от въглеродния диоксид. Нашият експертен анализ на жизнения цикъл показа, че през целия жизнен цикъл компостиращите чаши имат по-ниски въглеродни емисии от другите Чаши за еднократна употреба.

Биопластика

Биопластиките са пластмаси, направени от растения или други биологични материали, а не от суров петрол. Не всички биопластики са биоразградими.

Двата основни типа биопластиков са PLA (polylactic acid), обикновено произведена от царевично нишесте или захарна тръстика, и PHA (polyhydroxyalkanoate), произведени от микроорганизми, които понякога са генетично модифицирани.

Полимерните вериги за PET пластмаса, които обикновено се използват за производство на бутилки за еднократна употреба, сега могат да бъдат синтезирани с възобновяеми източници като захарна тръстика или дърво. Получената биоразградима биопластика обаче е химически идентична с изкопаемия аналог, държи се в околната среда по същия начин като обикновената пластмаса, продължава дълго време и има ограничен път за рециклиране.

PLA е технически рециклируема, компостируема и биоразградима, но изисква обработка от специални системи и те рядко са достъпни за потребителите. PLA често е неразличима от други пластмаси и компрометира стандартните потоци за рециклиране.

 

 

Ръководство за размера

Първата в света стандартизирана бариста чаша за многократна употреба.

Проектирана с размери на чаши за еднократна употреба.

Обемите на KeepCup отразяват чашите за еднократна употреба, които обикновено се използват в кафенета по целия свят. Така че, независимо дали пиете еспресо, лате или американо, има подходящ размер за вас.

 

KEEPCUP SIZE

AVAILABLE IN VOLUME GREAT FOR

XS Plastic 4oz (120ml) Espresso, babyccino, cortado and piccolo

SiX Plastic 6oz (177ml) 3/4 latte, flat white, magic, macchiato and long black

S Plastic, Glass, Cork 8oz (227ml) In house latte glass

M Plastic, Glass, Cork 12oz (340ml) Tea and cold brew (similar to a large mug)

L Plastic, Glass, Cork 16oz (454ml) Iced coffee, bubble tea and smoothies

Product dimensions

SIZE & SERIES

HEIGHT (LID OFF)   HEIGHT (BASE TO BAND)       BASE DIAMETER

MINI

XS 63mm / 2.4” 29mm / 1.1” 46mm / 1.8”

SiX 91mm / 3.6” 56mm / 2.2” 46mm / 1.8”

ORIGINAL

Small 81mm / 3.2" 38mm / 1.5” 60mm / 2.4”

Medium 111mm / 4.4” 61mm / 2.4” 60mm / 2.4”

Large 134mm / 5.3” 85mm / 3.3” 60mm / 2.4”

CLEAR

Small 81mm / 3.2” 38mm / 1.5” 60 mm / 2.4”

Medium 111mm / 4.4" 61mm / 2.4” 60mm / 2.4”

Large 134mm / 5.3" 85mm / 3.36 60mm / 2.4”

BREW

Extra Small 76mm / 2.99" 35mm / 1.38” 86mm / 3.39"

Small 81mm / 3.2" 38mm / 1.5” 55mm / 2.2"

Medium 111mm / 4.4" 53mm / 2.1” 62mm / 2.4"

BREW CORK

Extra Small 76mm / 2.99" 35mm / 1.38” 86mm / 3.39"

Small 81mm / 3.2” 35mm / 1.4” 55mm / 2.2”

Medium 111mm / 4.4” 53mm / 2.1” 62mm / 2.4”

Large 148mm / 5.8” 94mm / 3.7” 62mm / 2.4”

LONGPLAY

Medium 110mm / 4.3” 61mm / 2.4” 65mm / 2.6”

Large 158mm / 6.2” 105mm / 4.1” 65mm / 2.6”

Най-доброто повторно използване е това, което използвате

Не можем да купим пътя си към устойчива планета, концепция, противоречаща на глобална система, която предполага безкраен растеж. 

Материалът, от който е направен продуктът, е значително по-малко важен в сравнение с това колко пъти използвате повторно и колко имате.

Най-добрата чаша за многократна употреба е тази, която вече имате. 

По-добро производство и монтаж 

KeepCup работят, за да създадът отговорна верига за доставки и да стимулират положителното социално и екологично въздействие нагоре и надолу по веригата. 

Близките, прозрачни и дългосрочни взаимоотношения с доставчиците са в основата на начина, по който правят бизнес, а техните основни доставчици са с тях от самото начало.

 

KeepCup местно производство 

Това е важен градивен елемент; това означава, че KeepCup инвестира в общността, в която работят, снижават екологични разходите за логистика и  създават най-оригиналните продукти, който съчетават потребителски опит, промишлен дизайн, разработване на инструменти и производствени умения. Местното производство е ключът към прехода към кръгова икономика, осигурявайки наличието на местен капацитет, пазари и ноу-хау за рециклиране на материали в края техният живот. Когато започват бизнеса си, те са намерили решение на местен проблем, така че стартират Original пластмасова гама KeepCup в Австралия. Това продължава и днес за всички пластмасови чаши, капаци и тапи.

През 2016 г.започват производство на тези стоки в Обединеното Кралство, за да намалят транспортния си отпечатък на пазарите в Обединеното кралство и Европа, както и защото местният капацитет и обеми подкрепиха прехода. Спестяванията не са финансови, те са свързани с околната среда.

 

Устойчиво снабдяване за международно производство

Компонентите на KeepCup, които не се произвеждат в един от техните центрове, са тези, които не могат да бъдат предоставени там. Силиконовите ленти са произведени в Китай, защото това е единственото място в света, където се произвежда нискокачествен силикон. KeepCup са първият клиент на тяхният производител на силиконови ленти и имат възможността да наблюдават, растежа му в бизнес отношение. Корковите ленти идват от древните коркови дъбови гори на Португалия, произведени  от коркови разфасовки. Това е пример за друг успешно развиващ се бизнес тандем между KeepCup и семеен бизнес, с цел създаване на страхотен и уникален продукт.

Чашите от закаленото стъкло и неръждаема стомана с двойна стена и вакуум запечатване се произвеждат само от няколко производители по целия свят. KeepCup продуктите са направени в Китай.

Управлението на продуктите за производителите ще става все по-важно, тъй като изскванията от страна на KeepCup към компаниите с които работят е да вземат предвид последиците от производството, както и разходите за доставка. Жизнен цикъл, използване на материали, възможност за рециклиране и намаляване на броя на ненужните части и продукти трябва да бъде в челните редици на мисленето. Изгаряне на отпадъци в енергия, като ефективна стратегия за ограничени ресурси.

За всички международни доставчици се гарантира стриктно спазване на кодекс за поведение на доставчиците и морският транспорт е предпочитан пред въздушния транспорт, за да бъдат сведени до минимум въздействието над околната среда.

Местно асемблиране на продукти

Всички продукти на KeepCup се сглобяват ръчно от техните складови екипи във Великобритания и Австралия. По време на напрегнати периоди в Австралия асемблиране провежда Nadrasca, местна организация с нестопанска цел, осигурявща работа и професионално обучение за хора с увреждания. Изплащат се необходимите разходи за живот, като получават сертификат за това и във Великобритания. Съвместната работа с производителите гарантира възнаграждения покриващи нуждите за живот в цялата производствена верига. И в двата филиала на KeepCup има търговски зони, където клиентите могат да създадат свой собствен артикул, да вземат поръчки и да се срещнат с хора, които ръчно събират техните продукти.

Целият екип – отдел продажби, маркетинг, операции, склад и монтаж-създава уважение към процеса и продукта. Това насърчава по-внимателен подход към начина, по който функционират веригите за доставки и по-справедлив подход към взаимоотношенията.e one you use. 

We have designed KeepCups to be products that you make part of your routine because you love the colour, the shape, the way your coffee tastes – and reduced impact is an outcome of a product you love to use. Made to be loved and looked after.