Стъпка 1
С бамбуковата лъжичка измерете 2 дози матча в цедката.
Стъпка 2
Пресейте матчата в купичката, както бихте направили с брашно и се уверете, че няма бучки.
Стъпка 3
Добавете 60 мл топла вода. Препоръчваме филтрирана вода за най-чисти и ярки нотки в аромата и вкуса. Експерименти с температурата са добре дошли: с по-хладка вода, около 70°, ще получите матча с по-сладък и мек вкус, докато с по-топла вода, около 80°, матчата ще е с по-плътен и наситен вкус.
Стъпка 4
С бамбуковата бъркалка разбъркайте енергично, но не с кръгови движения, а следвайки формата на буквата - М.
Готово!
След около 15 секунди ще получите тази така високо ценена напитка с нефритенозелен цвят.
Съвет: Препоръчваме да омекотите деликатната бамбукова четка, като я поставите в топла вода преди всяко ползване.
Източник: Paper&Tea