Sofia Coffee Week | Как кафето се превръща от малко зрънце в голяма страст

Banner Image

Цяла седмица София ще е КАФЕ! Дали си страстен познавач или просто почитател, ако обичаш кафето във всякакви варианти, тази серия от събития ще задоволи вкусовете, емоциите и минимумът ти от 10000 крачки на ден. Тази година Drekka се включва с цели три събития, за които сме сигурни, че ще те карат да се връщаш при нас всеки ден. Отваряме широко прозорците си за повече подробности.

15 май, 17-18 часа и 17 май, 10-11 часа | Drekka

FROM BEAN TO CUP: Kафето от зърното до чашата: къде е магията?

Цяла седмица уютното пространство на ул. Марин Дринов 23 ще е още по-уютно, защото пекарната за кафе на Drekka ще се настани в него на 15 и 19 май. Ще видиш от първа ръка удивителния път на кафето - от суровите зелени зърна до изисканата чаша с любима напитка. Тази приятелска среща ще демистифицира процеса на приготвяне на кафе и ще ти покаже изкуството и науката зад любимата ти напитка.

Изпичане: От първа ръка - с очи и нос - ще видиш и усетиш през каква трансформация преминават кафеените зърна по време на печене. Ще ти разкажем за процеса, как различните стилове изпичане влияят на вкуса и ще станеш свидетел на драматичната промяна, която се случва със зърната, докато се превръщат от зелени в наситено кафяви.

Приготвяне (или извличането) на кафето: Тук е скрита магията - как прясно изпечените зърна ще станат перфектната чаша кафе? Ще разбереш всичко за техниките, които се използват за подобряване на вкусовия профил на кафето - от смилането до приготвянето. 

Финалната чаша: Моментът, в който ще опиташ прясно приготвеното кафе и ще разбереш какво прави всяка една чаша специална. Тази сесия ще те преведе през нюансите на дегустацията и оценяването на сложните вкусове, които предлага кафето. И ще върне магията на мястото й.

16 май, 9-17 часа | Drekka

Specialty Place 23 Takeover

Нещо специално те очаква на 16 май. Нашите приятели от Specialty Place 23 ще “превземат” Drekka с майсторството си с кафето - Михаил, и с десертите - Николета. Михаил ще демонстрира умения като приготвя кафе на неговата маниашка бронзова AeroPress-a. А тя е бронзова, защото той два пъти е бил на 3то място в Българския шампионат по Аеропреса. Николета ще се погрижи за десертите, създавайки перфектно съчетание от вкусове, които да предизвикат твоето “мммм” и “има ли още?”. 

17 май, 17-19 часа | Mental Syndicate

MINOR FIGURES Latte Art Throwdown

Eла да видиш какво се случва, когато изкуството срещне кафето на състезанието Minor Figures Latte Art Throwdown. То ще е необикновено, защото ще се работи с овесеното мляко на Minor Figures, което ще подложи на тест уменията на престрашилите се баристи. Заровете на късмета и безпристрастното жури ще определят кой ще грабне титлата и Minor Figures наградата за най-доброто лате арт на България. Обещаваме ти приятни хора, състезателен дух и зашеметяващо кафе майсторство. Регистрирай се за участие (местата все пак са ограничени).

Sofia Coffee Week е твоята отворена врата, ако кафето и всичко около него предизвиква любопитството и желанието ти за повече наслада и знания. Очакваме те с ентусиазъм, за да се потопим заедно в културата, вкуса и занаята на кафето!