Salsa Brava:
Запържете лука в зехтина на среден огън.
Добавете подправките и загрейте, преди да добавите нарязаните домати, захарта и водата и оставете салсата да къкри за 10 минути, като внимавате да не загори.
Добавете оцет, сол и черен пипер. След това салсата се пасира, докато стане напълно гладка и кремообразна. Може да се сервира топла или направо от хладилника, става по-вкусна, ако престои малко.
Patatas bravas:
Нарежете картофите на хапки. Поставете ги в купа със студена вода за 30 минути, за да отстраните нишестето. Подсушете картофите и ги поставете върху лист за печене. Поръсете ги със зехтина и със сол. Печете на 200 градуса за 30-35 минути, докато станат златисти и хрупкави. Обърнете по средата на печенето.
Подредете хрупкавите картофи в чиния.
Изсипете соса върху тях. Отгоре намажете с айоли и поръсете с наситнен магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!