Грижа за вашата KeepCup чаша

Най-добрата чаша за многократна употреба е тази, която използвате многократно.

Правилната грижа за вашата KeepCup чаша ще увеличи удоволствието от използването на KeepCup, и едновременно с това ще удължи нейния живот. Важно е да изберете продукт, който е най-подходящ за вашите нужди.

В движение

Продуктите на KeepCup са предназначени да заместят чашите за еднократна употреба – те не са термос. Капакът предпазва от разливане, но не е непропусклив.

KeepCup Brew е създадена да засили усещането на сетивата за вашия кафе ритуал. Стъклото е темперирано, което означава, че е много здраво, но все пак е възможно да се счупи. При изпускане или при бърза смяна на екстремни температури стъклото може да се спука или счупи. Не сипвайте студени течности в гореща чаша и не поставяйте гореща чаша върху мокри, студени повърхности.

Почистване

Бъдете внимателни – не използвайте абразивни материали при почистването.

При ежедневна употреба, препоръчваме бързо изплакване, както и едно хубаво измиване веднъж седмично. 

Поддържайки вашата KeepCup чаша чиста, осигурявате страхотно кафе преживяване както за вас, така и за вашия бариста – уверете се, че им давате чашата си чиста.

Всички капаци, силиконови ленти и компоненти са проектирани за лесна грижа. Те могат да бъдат измити в съдомиялна на най-горния ред.

Прозрачна пластмаса

Тританът може да бъде сложен в миялната, но мазнини и олио в миялната може да предизвикат замъгляване.

Корк

Коркът се държи най-добре при нежно миене на ръка. Свалянето на корковата лента рискува повреда, тъй като трябва да мине върху изпъкнала част в стъклото. Не премахвайте корковата лента за общо почистване. Ако все пак се наложи да я свалите, следвайте тези инструкции:

При миене на корковата лента, тя може да се уголеми и разшири. Поставете чашата с отвора върху чиста повърхност на топло място. Внимателно поставете корка и оставете да изсъхне добре.

Нагряване

Чашите KeepCup издържат на топлината от микровълнова печка – винаги без капак – до 100°C / 212°F.

Изключения: капак, прозрачна пластмаса, корк.

Екстремни температури ще повредят пластмасата. Ако чашата бъде смачкана в миялната или оставена прекалено дълго в микровълновата, тя би могла да промени формата си.

Край на жизнения цикъл

Рециклирането е последна мярка. Използвайте отново.

Номерата върху продуктите от пластмаса са индикатор за вида на използваната пластмаса. Пластмаса, класифицирана с #7 най-често не може да бъде рециклирана в домашни условия. Прозрачните компонентите от тритан и PP #7, които KeepCup използва, могат да бъдат комерсиално рециклирани.

Полипропиленови (PP#5) чаши, капаци и запушалки (LDPE #4) могат да бъдат рециклирани чрез повечето домашни системи за рециклиране. Стъклото е темперирано, което го прави неподходящо за рециклиране. Никое счупено стъкло не се рециклира.

Коркът може да бъде компостиран директно.

До края на 2017 KeepCup са рециклирали стари силиконови ленти в своите складове. В момента в Австралия и в Обединеното Кралство силиконът отива в общите отпадъци, защото не може да бъде рециклиран, а само нарязан и рециклиран, ако е в големи количества.

В Съединените Щати, KeepCup работят със специализираната компания Eco USA, която събира и рециклира силиконовите ленти, като ги превръща в силиконово олио, което бива използвано за създаването на нови продукти.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published