ГОТВЕТЕ С MILL&MORTAR

Salsa Brava - идеална и за барбекю

Ако сте били в Испания, със сигурност сте яли и Patatas Bravas, пържени картофи с известната Salsa Brava и малко айоли. Може би най-разпространеният тапас в Испания и ако не знаете как да ги приготвите, ви даваме хубава рецепта.

Salsa Brava има перфектен баланс между сладко, кисело, опушено и леко пикантно. И следователно е чудесна и за храна на скара. Опитайте Salsa Brava за печено пиле и риба.

Може да се съхранява в хладилник за няколко дни.

СЪСТАВКИ

Salsa Brava:
- 1 супена лъжица нарязани домати
- 75 мл вода, смесени с 1 ч.л. царевично нишесте
- 1 малка глава лук, нарязана на едро
- 1 ч.л. Италиански чесън Mill&Mortar (или 3 пресовани скилидки)
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. Сладък червен пипер Mill&Mortar
- 1-2 ч.л. Пушен лют червен пипер Mill&Mortar
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. оцет от шери или оцет от червено вино
- 1⁄2 ч.л. сол

Patatas bravas:
- 500 г картофи
- Зехтин
- Сол
- 2 с.л. сладък червен пипер Mill&Mortar
- Накълцан магданоз
- Айоли

ПРИГОТВЯНЕ

Salsa Brava:
Запържете лука в зехтина на среден огън.
Добавете подправките и загрейте, преди да добавите нарязаните домати, захарта и водата и оставете салсата да къкри за 10 минути, като внимавате да не загори.
Добавете оцет, сол и черен пипер. След това салсата се пасира, докато стане напълно гладка и кремообразна. Може да се сервира топла или направо от хладилника, става по-вкусна, ако престои малко.


Patatas bravas:
Нарежете картофите на хапки. Поставете ги в купа със студена вода за 30 минути, за да отстраните нишестето. Подсушете картофите и ги поставете върху лист за печене. Поръсете ги със зехтина и със сол. Печете на 200 градуса за 30-35 минути, докато станат златисти и хрупкави. Обърнете по средата на печенето.
Подредете хрупкавите картофи в чиния.
Изсипете соса върху тях. Отгоре намажете с айоли и поръсете с наситнен магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Сладкият червен пипер от Мурсия има наситен червен цвят и прекрасен, силен вкус на сладки пиперки. Мурсия е един от двата региона в Испания, които имат PDO (защитено наименование за произход) на своя червен пипер.

Сладкият червен пипер от Мурсия се прави от кръгли, червени чушки Бола, които се изсушават и смилат.

Featured Products

Име на продукта

19.99 лв.

Име на продукта

19.99 лв.

Име на продукта

19.99 лв.

15.00 лв. Разпродажба Спести