ГОТВЕТЕ С MILL&MORTAR

Барбекю сос Smokey Sally BBQ и фланк стек

Класически сос за барбекю, който може да се използва за повечето меса за барбекю.
Ето няколко примера:
- Пилешки бутчета или крилца се овалват в соса след печене и се сервират добре намазнени
- Барбекю сосът може да се смеси с напр. кайма преди печене и да мариновате, така ще получите по-сочна пържола.
- Барбекю сосът може да се намаже с четка върху месото или зеленчуците в последната част на печенето, след като продуктът е бил запържен предварително.
- Барбекю сосът може да се използва като малко по-пикантен кетчуп за барбекю меса
- Барбекю сосът може да се постави на масата като дип или сос.
- Барбекю сосът е фантастичен за дърпано свинско

СЪСТАВКИ

Марината Smokey Sally:
- 100 мл доматено пюре
- 100 мл кетчуп
- 2 ч.л. Mill&Mortar Smokey Sally BBQ
- 3 с.л. оцет
- 1 ч.л. Mill&Mortar Италиански чесън
- 3 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. Mill&Mortar Кайен


- 1 фланк пържола, прибл. 800 гр

ПРИГОТВЯНЕ

Марината Smokey Sally:
Съставките се разбъркват заедно и за предпочитане се оставят да се накиснат за 1-24 часа преди употреба.

Фланк стек:
Поставете фланк стека в голям найлонов плик или съд и го залейте с половината от маринатата.
Уверете се, че месото е добре покрито с маринатата. Оставете да се маринова в хладилника поне 2 часа, за предпочитане цяла нощ.

Загрейте грила на висока температура. Извадете фланк стека от хладилника и го оставете да достигне стайна температура. Сложете фланк стека върху горещата скара. Печете на грил за 4-6 минути от всяка страна за средно печене (в зависимост от дебелината). Използвайте термометър за фурна за прецизност: 52-54°C за средно печене.

Извадете фланк стека от скарата и го оставете да почине за 10 минути, покрит с калаено фолио. Нарежете фланк стека напречно на тънки филийки. Сервирайте гарнирано с останалия сос Smokey Sally BBQ и свежа лятна салата.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Микс от подправки за тези, които обичат силен барбекю вкус. Леко опушеният аромат на испанския червен пипер придава на микса специалния вкус на скара. Използвайте го като подправяне на всички видове леко месо, в обикновена марината или за дърпано свинско.

Featured Products

Име на продукта

19.99 лв.

Име на продукта

19.99 лв.

Име на продукта

19.99 лв.

15.00 лв. Разпродажба Спести